Grönt och sammet i en magisk kombo

25 okt, 2016 
AvELLE Decoration
I sitt 1800-talshus 
i Paris lät Roze de Witte och Pierre Traversier 
känslan flöda fritt när de skapade ett 
hem fyllt av atmosfär, retrovibbar och 
samlade skatter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Pierre Traversier är före detta professionell basketspelare. Roze de Witte är journalist från Nederländerna. Med stor kärlek, respekt och känsla, och en eklektisk samling ägodelar, har paret skapat ett hem som ser ut som om det alltid har funnits i det gamla huset i Montmartre.

Av: Jeremy Callaghan
Foto: Gaelle le Boulicaut

livingroom_vardagsrum_velvet_sammet_green_Foto_Gaelle_Le_Boulicaut

– Vi är båda väldigt passione- rade, så när vi gör något ihop blir det inga halvmes- syrer. Vi är praktiska och rakt på sak, från första spiken till sista penseldraget, säger Pierre.

Annons

Innan de flyttade in i huset bodde de i en mindre lägenhet i Paris.

– Men vi behövde flytta för att Pierres samling av basketskor blev för stor, ler Roze, som själv erkänner att hon samlar på nästan vad som helst.

Läs också: Så inreder du med trendigt grönt – 7 inspirerande tips

vardagsrum_livingroom_green_Foto_Gaelle_Le_Boulicaut

Pierre hörde via en vän att det gamla huset var till salu. Han gick hit och kikade in genom ett fönster, till vad som i dag är deras vardagsrum.

– Jag såg den flagnade färgen, och en vacker grön bakgård reflekterade ljus rakt genom huset. Det gröna ljuset kontrasterade fasadens tegel och jag gick raka vägen till mäklarkontoret och la ett bud. Ljus som flödar genom ett hus på det sättet är sällsynt i Paris.

Annons
kok_kitchen_tiles_modern_Foto_Gaelle_Le_Boulicaut

Vad som sedan följde följde handlade mer om bevarande än renovering. Exteriören är lagskyddad i den här delen av staden så dimensionerna från ett gammalt garage återskapades för att få till en ”verrière”, en glashuslik- nande struktur som gav extra yta för kök och matplats. Några mindre rum öppnades upp för att skapa mer yta på nedervåningen och de flesta väggarna målades i en mörk, tung nyans från Emery & Cie som heter Elephant Dung.

matplats_Foto_Gaelle_Le_Boulicaut

– Fransmän på besök förknippar omedelbart de mörka färgerna med Nederländerna och det som kan beskrivas som ”Nordsjöns färger”, men jag har aldrig tänkt i de banorna. Jag gillar smutsiga, slitna och oväntade färger. Bra färger har egen stark karaktär, och jag tycker om de man inte omedelbart kan klassificera eller sätta namn på.

Annons
sovrum_bedroom_green_purple_Foto_Gaelle_Le_Boulicaut

De spruckna, flagnande innertaken var något som attraherade paret, och de arbetade hårt för att bevara och i några fall återskapa färgerna och skiftningarna som uppstått under årens gång.

sovrum_bedroom_pillows_Foto_Gaelle_Le_Boulicaut

– Alla sa att vi bara skulle renovera så de inte skulle ramla ner i huvudena på oss men vi lyssnade inte på dem, och de gamla taken skänker huset en stor del av dess charm.

Annons
badrum_badkar_bathroom_bathtub_rustic_modern_Foto_Gaelle_Le_Boulicaut

Pierre och Roze har gjort förändringar med stor respekt för det gamla huset.

– På det stora hela tycker jag att vi har bevarat dess form. Man ska inte förneka en byggnads historia. Aldrig.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons