Finast på Hemnet just nu: Sekelskiftesdröm med unika detaljer

27 apr, 2017 
Takmålningar från 1800-talets slut, vackra detaljer och genuin sekelskiftescharm. Veckans finaste hem på Hemnet är en dröm för alla som är svaga för klassiska element som stuckatur och kakelugnar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I en fastighet från 1898 på Stora Nygatan i centrala Malmö ligger en våning om 127 kvadratmeter ute till salu – och den är en riktig dröm för alla sekelskiftesälskare.

I en av salongerna i lägenheten samt i ett av sovrummen finns det pampiga takreliefer som ger lägenheten karaktär, medan det i den tredje salongen finns en stor fungerande kakelugn vars dekorativa detaljer går i ljusa nyanser av rött och blått. De gamla detaljerna matchas med modern inredning i svart och vitt med accentfärger ton i ton med kakelugnens kulörer.

Foto: AnnaMaria Sjöstrand Mäklare: Victor Jörgensen/Bolaget Fastighetsförmedling

Som kronan på verket finns stuckatur, en maffig takrosett och detaljerade takmålningar kvar från tiden då huset byggdes. Golvet går i en vacker stjärnparkett.

Annons

I ett av lägenhetens sällskapsrum, som även fungerar som matsal, finns en ny platsbyggd biblioteksvägg.

Annons

En av salongerna utnyttjas i dag som sovrum, medan det mindre sovrummet mot innergården fungerar som dressingroom och har heltäckningsmatta och platsbyggd förvaring.

Annons

Det renoverade köket går i moderna nyanser av grått och vitt. Från köket finns en direkt utgång till en terrass på fastighetens gemensamma innergård som beskrivs som en innerstadsoas för de boende.

Annons

Mer information om lägenheten och alla bilder hittar du här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons