Färgstarkt drömhem i centrala Paris

10 jan, 2020 
AvELLE Decoration
färgstarkt drömhem i Paris
Hur får man in en ny och mer färgstark energi i en familjebostad mitt i Paris? Inredaren Fleur Delesalle har använt sig av en palett med tre mjuka men djupa nyanser: rosa, orange och grönt.
Annons

Lägenheten var inredd i en stil med mycket 80-talsvibbar när jag kom hit första gången, säger inredningsarkitekten Fleur Delesalle. Kvinnan som ägde lägenheten hade vuxit upp här och ville gärna ha en förändring. Tanken var att skapa en atmosfär som passar dagens smak, glad och fräsch.

Färgstarkt hem i Paris, naturnära nyanser i entrén med vikdörrar

Rosa, orange och grönt i fokus

Fleur Delesalle, som arbetade tillsammans med India Mahdavi innan hon startade sitt eget inredningsföretag, har gett lägenheten en väldigt speciell känsla genom att använda sig av några få utvalda färger. Tonerna hon använt går från rosa och orange till grönt, och löper som en fin linje genom alla rum i bostaden.

Annons

– Jag tycker om att blanda färger, material och epoker men jag har alltid en tydlig skiss i grunden.

Färgstarkt hem i Paris, röd soffa

De allra ljusaste rummen kändes som vita fyrkantiga lådor, men den nya färgskalan som Fleur Delesalle använt sig av bryter av och mjukar upp.

Rummen som vetter mot gården är lite mörkare och har fått djupare toner, vilket ju går rakt emot hur man brukar göra, men på det här viset blir det en mer ombonad känsla i de tre små rummen. Ett rosa, ett gult och ett grönt.

Färgstarkt hem i Paris, köksö i färgglad marmor

Köket gjordes om och inreddes enligt samma principer.

Annons

– Ursprungligen hade vi beställt en köksö i vit terrazzo, men det blev något fel vid beställningen och vi fick en i svart, berättar Fleur Delesalle. Vi bestämde oss för att behålla den. Den bryter av på ett bra sätt.

Färgstarkt hem i Paris, mörkgrönt badrum
Färgstarkt hem i Paris, mörkgrönt sovrum

”En matta är det som blir pricken över i i ett rum”

När det gäller möblerna så har Fleur Delesalle blandat fynd från loppisar eller nätet med specialbeställda möbler som det låga bordet, sänggaveln och matsalsbordet. Hon har även använt helt nya moderna möbler.

Annons

– Mitt hemliga knep? Mattan! Jag har designat mattorna i vardagsrummet med färger och former inspirerade av verk av Jean Arp och av Miró. En matta är det som blir pricken över i i ett rum, säger inredaren.

Färgstarkt hem i Paris, ljusgrön bordsskiva

Att det stämmer blir helt tydligt när man ser hur det Fleur Delesalle skapat möter design av Pierre Paulin och av Philippe Malouin.

Av: Clément Leboulanger

Foto: Vincent Leroux

Översättning: Ida Magntorn

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet här!

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons