Färgfyrverkeri och ett fantastiskt kök

En explosion av färger, former, kompositioner och ett gediget intresse för konst. 
I hemmet norr om Köpenhamn har Barbara Husted Werner och Martin Werner inrett med en härlig mix av vintagemöbler, unika lampor – och mängder av konst.
10 oktober, 2016

När man följer sin egen känsla för färg, form och unika möbler blir resultatet ofta fantastiskt. Det ger hemmet en personlig prägel som berättar mycket om vem som bor där. Precis så är det hemma hos det kreativa paret Barbara Husted Werner och Martin Werner och deras fyra barn, som bor i ett tegelhus från förra sekelskiftet norr om Köpenhamn.

Styling: Helle Walsted
Text: Maja Hahne Regild
Foto: Wichmann + Bendtsen Photography

Här blandas det fritt och härliga kontraster finns i såväl färg och möbler som konst. Familjen har bara inrett utifrån vad de själva tycker är mysigt och roligt, men det finns självklart en röd tråd genom inredningen.

– Vi tycker om saker med historia och gediget hantverk. Därför är vårt hem en samling av alla möjliga möbler, föremål och självklart även konst som är vår stora passion, säger Barbara.

Familjen flyttade in i det 400 kvadratmeter stora huset för drygt ett år sedan. Det krävdes inga större förändringar i planlösningen, men kök och badrum gjordes om, golven slipades och betsades svarta och väggarna målades i vackra färger från Farrow & Ball.

– Vi är inte rädda för färg här hemma. Det bidrar med personlighet och allt blir vackrare att titta på. Samtidigt är det ingenting vi tänker på varje dag, färg är omedelbar och ett naturligt sätt för oss att inreda, säger Barbara.

Inspirationen får de på sina resor och hos inredningsintresserade vänner, men även ledande designgallerier som The Apartment i Köpenhamn, tidningar och mode bidrar. En stor inspirationskälla är dessutom konstmässor, utställningar och museer.

Barbara Husted Werner driver modebutiken Holly Golightly i Köpenhamn och Martin Werner är filmregissör och båda har ett stort konstintresse. Självklart följer de vissa konstnärer mer än andra, men de håller alltid ögonen öppna för något nytt.

– Konsten inspirerar oss varje dag och är härlig att komma hem till efter en lång dag. Det är som en vacker kontrast till den grå vardagen.

På samma sätt älskar paret vackra vintagemöbler. Detta eftersom möblerna har en historia och ett hantverk som ofta är mycket bättre än det som produceras i dag. Att många av möblerna kommer att hålla i en lång tid framöver tilltalar både Barbara och Martin. I deras hem får möblerna nytt liv.

– Vintagemöbler har en historia som nya möbler inte har. Är det bra hantverk håller det för evigt, precis som konst.

Ett år efter flytten till huset ser familjen med förnöjsamhet på sitt hem:

– Vårt hem säger något om vad vi värderar. Vi hoppas att intrycket för andra känns mysigt, äventyrligt, varmt och välkomnande. Det är något av det viktigaste, säger Barbara.