Färg och vintagefynd hemma hos Emili Sindlev i Köpenhamn

11 jun, 2020 
AvCecilia von Mentzer
Hemma hos Emili Sindlev i Köpenhamn
Hemmet är viktigt för Emili Sindlev. Hon har inrett med handplockade vintagefynd, utvald konst och med plats för sin avundsvärda garderob.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kreativ färgbonanza hos modeprofilen i KöpenhamnBrand logo
Kreativ färgbonanza hos modeprofilen i Köpenhamn

 

I en lägenhet från förra sekelskiftet, på danska kallas de ”herrskapslägenhet”, bor stylisten och influencern Emili Sindlev med sin pojkvän. Det är en femrummare på 137 kvadratmeter och ligger i Köpenhamns inre stadskärna, bara ett stenkast från Kongens have, med utsikt över stadens tak.

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn bild på Emili
Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn garderob

Lägenheten nås via en snirklande trappa med vackert räcke, och tidstypiska utsmyckningar. Emili har bott här i knappt två år och redan innan de flyttade in hade hon allt klart för sig när det gäller hur hon skulle iscensätta lägenhetens olika rum och vilken känsla hon ville förmedla.

Annons
Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn köksbänk

När man kommer in i hallen är det första man lägger märke till halvtrappan som man träder ner för när man gör entré i hemmet. Ett pampigt sätt att komma hem på! Trappan har Emili målat i en isblå färg som gör sig fint som parkettgolvets honungsfärgade ton.

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn lampa Murano
Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn filt Missoni
Annons

Från hallen glider blicken direkt in till det rum som Emili inrett till sitt hemmakontor och bakom tunga randiga draperier som går från golv till tak, döljer sig hennes skattkammare: alla hennes kläder, smycken och skor. En garderob att sukta efter.

Emilis stora garderob

– Det här är mitt kreativa rum, som först och främst är min privata garderob. Men det är också härifrån jag arbetar när jag är hemma, säger hon, och man känner hur förtjust hon är i rummet.

Annons
Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn walk in closet
Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn hall trappa

Handplockade ting syns överallt i lägenheten, här blandas vintagefynd med designmöbler och vackra textilier.

Annons

Köper gärna second hand

– Jag handlar saker till mitt hem när andan faller på. Både här i Köpenhamn och på resor. Jag är väldigt svag för statement design-objekt, men jag inreder lika gärna med second hand utan brand! Jag har heller inget speciellt ställe jag återkommer till. Jag går gärna och ofta runt i olika butiker och låter mig inspireras.

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn liten hall
Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn spegel Ultrafragola

Den holländska designern Piet Hein Eek är en av Emilis favoriter. Hans matsalsbord i vardagsrummet är hemmets viktigaste pjäs.

Annons

– Jag är helt betagen i hans objekt, de är som konsthantverk.

Älskar konst

– Konst, hantverk och design hittar jag lite överallt och det betyder mycket för mig med vackra detaljer som en fasettslipad spegel, en färgglad stol eller en vas täckt av krumelurer, sådant går jag igång på. Saker och ting ska väcka något i mig och göra mig lycklig.

Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn tavelvägg
Hemma hos Emili Sindlev Köpenhamn sovrum sänghimmel

När det gäller tavlor och just konst hittar hon mycket på konstgalleriet Etage projects. Det är hennes förstahandsval när det gäller gallerier i Köpenhamn, de fattar det där med ”användbar” konst.

– Mitt hem är både lekfullt och bekvämt. Men det viktigaste är att det ska kännas mysigt, varmt, kärleksfullt och ombonat, för mig och mina gäster, säger Emili.

Av: Trine Nørgaard
Foto: Chris Tonnesen

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet!

LÄS MER:

Elsa Billgrens personliga Gotlandshus

Personligt och kreativt hemma hos Ursula Wångander

Stilsäker minimalism hos modedesignern i Stockholm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons