Pampig våning med modig och färgstark inredning

12 mar, 2018 
AvELLE Decoration
Lägenhet med mod och starka färger.
I en pampig våning i Köpenhamn, granne med slott och marmorkyrka, finns det gott om mod och utrymme för starka färger och möbler som talar med stora bokstäver.
Annons

Nära slottet Amalienborg i Köpenhamn finns några av stadens mer eleganta kvarter som inte sällan liknas vid Paris. Här bor Camilla Wikke Wahlström och Julius Heslet i en klassisk, spatiös lägenhet med tre rum i fil och utsikt mot Frederiks kirke, mer känd som ”Marmorkyrkan”. Med hjälp av starka färger, en hel del konst och en mix av modern design och skandinaviskt 1900-tal har paret tagit den gamla våningen med dess bröstpaneler, takrosetter och stora fönster på en resa mot samtiden.

Se bilderna på lägenheten nedan

 Camilla Wikke Wahlström och Julius Heslet har mycket färg i sin lägenhet.
Detaljer från lägenheten.

– Vår stil speglar våra personligheter. Vi har stora ambitioner med allt i livet och kan inte sitta stilla mer än två minuter. Tack vare det förändras vårt hem hela tiden, förklarar Camilla.

Annons

Hon kallar sig gärna inrednings- och designjunkie och samlar inspiration från resor lika väl som från magasin och sociala medier.

– Min personliga stil avspeglar sig nog också mycket här hemma. Det är sofistikerat men modigt och jag älskar att hitta saker som ingen annan har. När alla andra söker efter en grön soffa skaffar jag mig en gul. Eller tvärtom, förklarar Camilla som är produktionsledare i tv-branschen och bland annat arbetat med tv-succén Gift vid första ögonkastet på DR1.

Inredningen beskriver de som sofistikerat och modig.
Camilla vill gå emot strömmen i sin inredning.

Julius är entreprenör och har bland annat startat företaget Puori som säljer näringstillskott. Hemmet är en uttrycksfull spegling av parets händelserika liv och en färgglad blandning av äldre och nytt. Julius älskar att addera nya möbler, och en av Camillas favoritsysslor är att vända upp och ner på rum och flytta omkring alla saker. Båda har växt upp i hem där design och konst värdesätts, och det är viktigt för dem att hemmet känns unikt och är fyllt av lika delar kultur och historia som skön atmosfär och bra energi.

Annons
Gröna delar av väggen i sovrummet.

– Vi arbetar långa dagar och behöver ett välkomnande, mysigt hem att komma hem till. Men det kan inte bara vara fint utan måste också vara praktiskt så att vi kan slappna av här hemma. Det ska också vara enkelt att underhålla gäster här på bästa sätt, så att de också kan känna sig hemma, säger Camilla.

Så som sig bör i ett hem som välkomnar gäster är köket i centrum. Och Camillas och Julius kök är som juvelen i kronan. All ära åt vackra bröstpaneler, takrosetter och stora fönster, i den här lägenheten är det köket som är den riktiga stjärnan.

Annons
Sovrummet i lägenheten.

Camilla och Julius har ett riktigt statement-kök där mörk gedigen ek ger värme åt den moderna kantiga inredningen, och väggpaneler, mässingsdetaljer, mattor och konst förhöjer känslan av lyx och att det här är ett rum mer än ett traditionellt kök. Alla praktiska delar finns dolda inuti den stora och rejäla men ändå eleganta köksön som byggts av Handcrafted Interior. Några råa träbjälkar från en halvt nedriven vägg mellan kök och matrum är en unik detalj som fint kontrasterar det nya köket.

Köket i lägenheten.

– Vi älskar bjälkarnas råa look, och de får miljön att kännas mer levande och mindre snobbig, säger Camilla.

Annons
Färgglada väggar vid matsalsplatsen.
Förvaring för glas och dricka.

En annan praktisk, dominant men inte desto mindre inbjudande ”statement-piece” i hemmet är den generösa soffan som tar upp rejält med utrymme i vardagsrummet. Den lyxiga, turkosblå drömmen har det passande namnet ”Mr Big”, och vem vill inte slänga sig i dess famn? Den passar dessutom väldigt bra i det här hemmet där Camilla och Julius älskar att laga mat, ha fest och umgås i goda vänners lag – och det ska inte snålas på något håll. I samma anda ska sådant som ger dem energi – ett rejält, stort och vackert kök, möbler de älskar och noga utvalda detaljer – få ta stor plats i hemmet. Och starka färger får gärna breda ut sig.

– Våra väggar ändrar ofta färg och färg skapar energi, atmosfär och positiva tankar. Om vi ska komma med ett bra tips så är det: Var orädd och använd färg!

Av Alexandra Papini
Text Sophia Genitz 
Foto Andrea Papini/House of Pictures

Läs mer:

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons