Experimentellt, funktionellt och estetiskt i Paris

25 sep, 2018 
AvELLE Decoration
Stilrent hem i Paris
Elegant 30-tal, experimentella metallinstallationer och såklart en rejäl dos av vår tids bästa design. Välkomna hem till grundarna av franska livsstilsmagasinet Milk.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Radikalt, experimentellt och raffinerat. Vad annat hade vi förväntat oss av ett hem tillhörande Isis-Colombe Combréas och Karel Balas, grundarna av franska livsstilsmagasinen Milk och Milk Decoration. Deras lägenhet i Paris 14:e arrondissement talar sitt eget språk och går inte att härleda till någon rådande trend.

Isis-Colombe Combréas och Karel Balas, grundarna av franska livsstilsmagasinen Milk och Milk Decoration

Här finns referenser till såväl 1930-tal, decenniet då huset byggdes, som 1950-tal. Installationer av metall skär genom de eleganta rummen, möblerade med en förnäm samling samtidsdesign, ett personligt urval bland all den formgivning som paret kommer i kontakt med genom sitt arbete.

Här bor också barnen Alyosha, 17 år och Hiroko, 12 år och förutom att vara en odyssé över en del av vår tids bästa formgivning, är lägenheten också ett bekvämt hem för familjen som älskar att samlas i Patricia Urquiolas generösa soffa Tufty-time.

Annons

De kända magasinmakarnas hem är både funktionellt och estetiskt och för dess tillblivelse har UdA Studio i Turin spelat en viktig roll. Arkitekterna på UdA fick uppdraget att förändra lägenhetens sociala ytor så att de blev mer funktionella och öppna samtidigt som de övriga delarna skulle kännas mer intima.

Designmöbler

Två nya badrum till barnen skulle också skapas utan att göra avkall på den generösa, rumsligheten. Arkitekterna Marcante-Testa kom också att rita ett helt nytt kök och en del andra unika inslag.

Arkitekten Andrea Marcantes stora respekt för lägenhetens 30-talsarkitektur blev startpunkt för ett samtal som ledde till den originella lösningen med metallinstallationerna som strålar genom rummen.

Annons

– Det ena ledde till det andra och vi började samtala kring fransk-ungerska designern och konstnären Mathieu Matégot, som arbetade med metall på 1950-talet. Utifrån det funderade arkitekten ut det innovativa systemet med sektioner och väggar av perforerad metall som strukturerar upp och förbinder ytor samtidigt som originalväggar och takdekorationer bevaras, förklarar Isis-Colombe.

Designkök, sterilt kök
Väggskåp i olika färger, unikt matbord

Alla arkitektoniska detaljer i metall samt lägenhetens specialdesignade möbler, som kökets inredning och kontorets bord, byggdes i Italien och levererades sedan till Paris. Med på den resan kom också en hel pluton italienska hantverkare och till slut var alla som arbetade med lägenheten, från arkitekter till vvs-arbetare, italienska.

Annons

Lägenhetens färgpalett är ytterst noga uttänkt. Alla golv behandlades med en blå hartsolja och väggarna målades i en mjuk skala nyanser från Farrow & Ball. När det gäller inredningen valde Isis-Colombe och Karel saker som symboliserar ett möte eller ett personligt engagemang. En del saker är nya och en del har hängt med ett tag, enligt Isis-Colombe.

Linneöverkast och linnelakan i olika därger

– Vårt älskade Piet Hein Eek-bord köpte vi för tio år sedan på Elizabeth Leriches trend-event på inredningsmässan Maison & Objet.

Inte sällan har valen grundats på ett jobb för Milk Decoration.

– Bordet från Os & Oos, hyllan av Maarten Baas, Aim-lampan av bröderna Bouroullec, Patricia Urquiolas soffa Tufty-time och Natalie Létés tapet för Domestic – urvalet vittnar om vår tid här och nu samtidigt som det representerar vår favoritdesign, avslutar Isis-Colombe.

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet här nedan!

Text: Marzia Nicolini

Foto: Anders Schønnemann/Living Inside

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons