Kika in i det exklusiva drömhuset mitt i skogen

11 maj, 2020 
AvCecilia von Mentzer
Hemma hos Tom och Maikke Stolk
Vissa hus bjuder på extra hög wow-faktor! Välkommen till paret Stolks hem mitt i skogen, nära den nederländska kusten. Ett hus som bjuder på lika delar Japan och USA i ett trähus extra allt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020Brand logo
Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020

 

Tom och Maikke Stolk bodde i många år i ett till utseendet ganska ordinärt hus ungefär en mil från nederländska Bergen, mitt i det unika polderlandskapet. (En polder är ett torrlagt område som vallats in mot havet med dammar och vallar. Nederländerna kallas i bland just Polderland på grund av sitt mycket karaktäristiska landskap). Bergen är en mysig stad med perfekt läge nära till Nordsjön.

Hemma hos paret Stolk i Nederländerna stort vardags med gröna möbler

Tom och Maikke älskade det avspända och sköna livet där och njöt särskilt av alla förnämliga restauranger, de har god mat som hobby. Så att förbli denna del av Nederländerna trogna var viktigt för dem båda.

Annons
Hemma hos paret Stolk i Nederländerna lampa gröna fåtöljer
Hemma hos paret Stolk i Nederländerna sittgrupp vardagsrum

När deras barn flyttade hemifrån för att börja studera, sålde de sitt gamla hus och köpte ett enkelt hus från 50-talet i samma område som låg på en tomt de bara inte kunde motstå. Huset lät de riva och i stället byggdes här en modernistisk helt magnifik trävilla.

Annons

– Vi funderade länge över vilket slags hus vi ville ha. När vi var i Cadzand för några år sedan, på gränsen mot Belgien, hittade vi ett strandhus som vi båda blev så förtjusta i.

Hemma hos paret Stolk i Nederländerna the kitchen

– Vi tog reda på att det var ritat av Boris Zeisser och Anja Verdonk på arkitektfirman Natrufied, så jag kontaktade dem. Deras kontor ligger i Rotterdam, men Boris kommer ursprunglingen från Bergen. Inom tio minuter hade vi ett positivt svar – han gillade utmaningen att bygga något spektakulärt i sin gamla hemtrakt, säger Tom.

Annons

Strandhuset i skogen

Uppdraget till arkitekterna Boris och Anja löd: ett strandhus fast i skogen!

 

Hemma hos paret Stolk i Nederländerna fåtöljer stora fönster

– Det fick inte vara för pråligt och inte för stort. Vi ville inte ha ett enormt hus, med tanke på att det bara är vi två numera. Vi kom fram till en kompromiss, nu känns det här perfekt för oss.

Det är ett spektakulärt hus, inte tu tal om annat. Magnifika materialval, spännande linjer, fönster från golv till tak och fönster med annorlunda placering som skapar fint ljusspel. Taket skjuter ut rejält på utsidan, det ger ett imponerande intryck. Och på så vis får man skyddade utrymmen under taket.

Annons
Hemma hos paret Stolk i Nederländerna brunn skinnsoffa

På något vis samsas här ett japanskt tehus med ett amerikanskt 30-talshus utan att det krockar. Tegel, trä, dämpad belysning och läget mitt i grönskan inbjuder till en känsla av frid. Det är imponerande bra gjort. Att paret älskar sitt hus råder det inget tvivel om.

Hemma hos paret Stolk i Nederländerna på baksidan

När det gäller själva inredningen gav Tom och Maaike uppdraget till Peter Buis från Dis studio, han var också ansvarig för inredningen av deras förra hus. Utgångspunkten för layouten blev statementköket, som verkligen tillåts ta plats. Buis byggde också väggpaneler i trä – inte bara för akustiken, utan också för atmosfären och ambiancen. Allt trä och tegel, takhöjden och husets layout bidrar till den lyxiga känslan. Många gäster drar efter andan när de kommer hit: de älskar ”huset i skogen”.

Annons

Privat trädgård

På framsidan, som ligger mot vägen fick huset en våning, på baksidan två. Utformningen ger mycket avskildhet.

Hemma hos paret Stolk i Nederländerna grinden framsidan

– Eftersom vägen här utanför är ganska livlig på sommaren, ville vi kunna leva i trädgården och vi får mycket privacy där nu. När vi sitter vid lusthuset, ja, då befinner vi oss verkligen mitt i skogen. Det är en härlig känsla, säger Maaike.

SE ALLA BILDER OCH LÄS ALLT OM INREDNINGEN I BILSPELET!

LÄS MER:

Personligt och ombonat i Vasastan

Japanska influenser och skandinavisk minimalism

Gammalt möter nytt i trendsäkert hem i Köpenhamn

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons