Drömhemmet: Glasvägg och perfekt kök

29 jan, 2016 
AvCecilia von Mentzer
Stilsäker inredning, den perfekta rumsavdelaren och ett kök som får oss att tappa andan. Välkommen till Veckans drömhem på Hemnet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På bara 45 maxade kvadratmeter hittar vi veckans drömhem på Hemnet! En nyrenoverad tvårummare med fräscha trägolv, vita väggar högt läge och en glasvägg som pricken över i.

Foto: Jeremias Mielonen för Notar

veckansdromhem_vardagsrum

Vid fönstret en mysig matplats med rum för 4­­–6 gäster. Soffan Madison från Bolia och Ilse Crawfords bänk i serien Sinnerlig för Ikea som soffbord till känns både modernt och självklart. Fint med möbler och matta i grått, gult och grönt mot trägolvet.

veckansdromhem_vardagsrum_sovrum


Vem har sagt att man behöver väggar när man kan göra den här suveräna lösningen? Glasväggen skapar atmosfär och rejält med ljus. Med hjälp av ett draperi och dörr drar du för mot vardagsrummet för att få avskildhet när det är dags att krypa till kojs. Notera det vackra, nyslipade trägolvet.

Annons
veckansdromhem_kok


Vilket kök! Den ljusa träbänkskivan harmonierar så vackert med trägolvet. Fin kontrast med den bulliga kyl- och frysen från Smeg mot det mer strama och enkla lindblomsgröna köket med handtag av mässing. Italiensk mosaik klättrar en bit upp på väggen. Sno genast den smarta idén med öppen hyllförvaring i plywood. Enkelt och snyggt.

veckansdromhem_glasvagg


Inramat i dubbel bemärkelse! Det blir en väldigt lekfull effekt med glasväggen mellan vardagsrum och sovrum. Och man kan man inte spika upp tavlorna längre så får de vila mot glasväggen som hos en gallerist på väg att hänga en utställning. Bohemchic!

Annons
veckansdromhem_sovrum

På nära håll ser rumsavdelaren ut så här. Den höga spegeln mot väggen ger en spännande illusion och reflekterar ljuset i rummet. Bakom draperiet en garderobsvägg från golv till tak, härligt att kunna dölja den med ett ljus linnetyg som är fäst med skena i taket. Lyxig känsla i sovrummet med glasvägg och sängen under det vackra 1930-talsfönstret. Helt utan insyn dessutom! Här finns plats för en 180 cm bred säng. Denna är härligt bäddad med gråa linnelakan och senapsgula detaljer i form av filt vid fotänden och sköna kuddar.

Vill du se fler bilder från lägenheten? Här kan du se hela annonsen!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons