Drömhemmet: Glasvägg och perfekt kök

Drömhemmet: Glasvägg och perfekt kök

Stilsäker inredning, den perfekta rumsavdelaren och ett kök som får oss att tappa andan. Välkommen till Veckans drömhem på Hemnet!
29 januari, 2016

På bara 45 maxade kvadratmeter hittar vi veckans drömhem på Hemnet! En nyrenoverad tvårummare med fräscha trägolv, vita väggar högt läge och en glasvägg som pricken över i.

Foto: Jeremias Mielonen för Notar

Vid fönstret en mysig matplats med rum för 4­­–6 gäster. Soffan Madison från Bolia och Ilse Crawfords bänk i serien Sinnerlig för Ikea som soffbord till känns både modernt och självklart. Fint med möbler och matta i grått, gult och grönt mot trägolvet.


Vem har sagt att man behöver väggar när man kan göra den här suveräna lösningen? Glasväggen skapar atmosfär och rejält med ljus. Med hjälp av ett draperi och dörr drar du för mot vardagsrummet för att få avskildhet när det är dags att krypa till kojs. Notera det vackra, nyslipade trägolvet.


Vilket kök! Den ljusa träbänkskivan harmonierar så vackert med trägolvet. Fin kontrast med den bulliga kyl- och frysen från Smeg mot det mer strama och enkla lindblomsgröna köket med handtag av mässing. Italiensk mosaik klättrar en bit upp på väggen. Sno genast den smarta idén med öppen hyllförvaring i plywood. Enkelt och snyggt.


Inramat i dubbel bemärkelse! Det blir en väldigt lekfull effekt med glasväggen mellan vardagsrum och sovrum. Och man kan man inte spika upp tavlorna längre så får de vila mot glasväggen som hos en gallerist på väg att hänga en utställning. Bohemchic!

På nära håll ser rumsavdelaren ut så här. Den höga spegeln mot väggen ger en spännande illusion och reflekterar ljuset i rummet. Bakom draperiet en garderobsvägg från golv till tak, härligt att kunna dölja den med ett ljus linnetyg som är fäst med skena i taket. Lyxig känsla i sovrummet med glasvägg och sängen under det vackra 1930-talsfönstret. Helt utan insyn dessutom! Här finns plats för en 180 cm bred säng. Denna är härligt bäddad med gråa linnelakan och senapsgula detaljer i form av filt vid fotänden och sköna kuddar.

Vill du se fler bilder från lägenheten? Här kan du se hela annonsen!