Compact living med studiokänsla – kika in i inredningsdesignerns snygga etta

Tidlösa material, ljusa och mörka toner i vacker kontrast, smarta lösningar och ett öppet intryck kännetecknar Joakim Walles lägenhet på Kungsholmen. Kika in!
10 mars, 2017

På fjärde våningen mitt på Kungsholmen ligger den här välplanerade och rymliga ettan med studiokänsla.

Lägenheten tillhörde inredningsdesignern Joakim Walles, som arbetar på familjeföretaget Walles & Walles, och var från början en tvåa på 44 kvadratmeter. Men när Joakim köpte bostaden rev han ut väggen och förvandlade den till en rymlig enrummare med härligt ljusinsläpp.

– Jag ville att lägenheten skulle fylla flera funktioner samtidigt som det skulle kännas som en luftig studio, och det tycker jag att jag har lyckats med, säger han till Barnebys.

Väggen mellan köket och sovrummet är idag ersatt med en bokhylla från italienska Porro, som går från golv till tak, vilket bidrar till ett öppet, men samtidigt avgränsat intryck.

Mörkt trä, svarta element, carraramarmor och sobra, tidlösa industridetaljer kännetecknar bostaden och många av möblerna är platsbyggda.

– Jag ville ha material som åldras vackert och att detta skulle gå som en röd tråd genom hemmet. Därför lät jag rita allt från kök till dörrar och badrumskommodor som sedan tillverkades på vårt snickeri.

Intill den ljusa sovdelen har Joakim sin arbetsyta med ett robust skrivbord med en bas av gamla arkivskåp i plåt.

I mars 2017 låg lägenheten ute till försäljning.

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto Styling: Walles & Walles för Alexander White/mäklare: Wilhelmina Bonde Alfvén

Läs mer:

Lägenhet från populära tv-programmet till salu – och det är en inredningsdröm!

Hem till gården i Stockholms innerstad

Eklektisk lyx med en bohemisk touch hemma hos Angela Missoni