Äkta penthouse med 250 kvadrat takterrass till salu – mitt i Stockholm

25 maj, 2016 
AvJoel Linde
Föreställ dig middagarna på den där terrassen... Dessa bilder kan vi titta på i evigheter!
Annons

Det talas ofta om penthouse när man syftar till takvåningar, men den här trerummaren är ett äkta och mycket unikt penthouse från 1929, mitt i centrala Stockholm.

Foto: Fredric Boukari

Hemmet består av en villa på taket av fastigheten, med totalt 96 kvadratmeter boarea. Runtom och ovanpå villan finns totalt 250 kvadratmeter takterrass som ger dig 360 graders utsikt över Stockholm.

Det är lätt att föreställa sig att man är på landet med all denna utomhusyta. På den övre terrassen finns jacuzzi och dusch och gott om plats för grönska.

Den nedre terrassen omgärdas av en stenmur med inbyggd belysning. Lägenheten ligger också alldeles intill Karlbergssjön vilket ger en fantastisk sjöutsikt.

Stort utomhuskök och grill. Lägg även märke till de genuint lantliga fönstren.

Huset är ritat av arkitekten Björn Hedvall och ligger ute på fastighetsmäkleriet Wrede men har ännu inte listats till försäljning, och det har därför ingen prislapp.

– Vi har lagt det som kommande objekt och tanken är att köra igång efter sommaren, men för rätt intressent kan vi köra igång redan nu. Och allt över 20 miljoner är intressant, säger mäklaren Johan Derelöv till Elle Decoration.

I vardagsrummet finns en stor öppen spis för årstiden då takterrassen inte utnyttjas lika frekvent.

Från sovrummet kommer du rätt ut på den nedre terrassen.

Snidat träräcke i marmortrappan som leder till hissen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons