5 tjusiga Hemnet-hem som går i gråskala

olika hem i gråskala

Trenden med grå väggar är här för att stanna och många av objekten på Hemnet går i det temat. Vi har valt ut de finaste just nu.
16 juni, 2016

Grå väggfärg har blivit det nya vita. Välj från hela paletten – mörka nyanser är lika snygga som skira och ljusa. Finast blir det om även inredningsdetaljerna får gå i olika varianter av grått, men bryt gärna av med vitt, svart, metaller och naturliga material som obehandlat trä och kork.

Hemnet kryllar av inspiration – här är de finaste lägenheterna i gråskala just nu.

1. Stilig tvåa i flera nyanser av grått

Högt upp i huset på Celsiusgatan 8, Kungsholmen hittar du den här smarta lägenheten på två rum. Sina 45 kvadratmeter till trots känns det här boendet både rymligt och luftigt och den grå färgpaletten går som en röd tråd genom alla rum.

Vardagsrummets och kökets ljusgrå väggarna matchas fint med de aning dovare gardinerna och den ännu lite dovare soffan och istället för kakel har man valt vacker marmor ovanför köksbänken.

Sovrummets väggar är snäppet mörkare, så när som på en vit träpanel som går upp en bit på väggen från det ljusa trägolvet. Även här har man matchat med mörkare textiler på både gardiner och sängkläder.

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto Styling: Scandinavian Homes för Skandiamäklarna

2. Charmig sekelskiftespärla

I en pampig fastighet på populära Kastellgatan 23, Linnéstaden ligger den här ljusa och charmiga trerummaren på 76 kvadratmeter.

Takhöjden är magisk och skapar en luftig och öppen atmosfär. Det vitmålade brädgolvet, väggarna och stuckaturen matchas fint med gråa nyanser.

Många av originaldetaljerna är bevarade och utöver stuckaturen, syns det i såväl takrosetterna som paraddörrarna och listverken.

Foto: Alen Cordic SE3607 Styling: Emma Fischer för Bjurfors

3. Stilfull dröm i grått, vitt och svart

Den här kompakta tvåan på Fleminggatan 111, Kungsholmen är smart planerad och känns både större och rymligare än sina 38 kvadratmeter.

Luftiga ytor, ljusa väggar och vackra trägolv utgör basen, men det är stylingen och den grå färgpaletten som gör hela skillnaden.

Dova väggar, grå skåpfronter och den målade dörren bryts av fint med kolsvarta detaljer och obehandlade naturmaterial. Många ursprungsdetaljer är bevarade, trots att lägenheten är toppmodern.

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto Styling: Scandinavian Homes för Bo Sthlm/mäklare Niklas Jonasson

4. Moderna linjer möter 20-talscharm

Men utsikt över Vanadislunden är den här 2,5-rumslägenheten på Vanadisvägen 4, Vasastan en riktig pärla. Moderna och rena linjer möter klassisk 20-talscharm och de ljusgrå väggarna i kombination med den stiliga inredningen ger ett lugnt och stämningsfullt intryck.

Grått, vitt, gröna växter och detaljer i svart och ljust trä skapar harmoni och det rymliga sovrummet är avdelat med en trendig vägg av stallfönster, som bjuder in till ytterligare ett rum som förslagsvis kan användas som kontor eller en walk in-closet.

Genomgående fina ytskikt och vacker fiskbensparkett genomsyrar alla 69 kvadratmeter.

Foto: Henrik Nero för Stockholm & Co Fastighetsförmedling/mäklare Nitasha Chander

5. Sobert och yteffektivt på två våningar

Intill Strandvägen och ett stenkast från Djurgården ligger den här yteffektiva och nyrenoverade tvårummaren på 52 kvadratmeter. Lägenheten på Styrmansgatan 6, Östermalm är genomgående ljus och har grå detaljer på såväl köksskåp som den målade ytterdörren.

Övervåningen består av badrum samt kök och vardagsrum i en öppen harmoni och utgång till den stora uteplatsen. En klassisk spiraltrappa i metall och trä leder dig ner till den mysiga undervåningen med sovrum och walk in-closet.

Foto: Henrik Nero för Alexander White

Läs mer:

Så väljer du rätt grå nyans till dina väggar

3 snygga Hemnet-hem inredda med trendiga tegelväggar

3 vackra Hemnet-hem inredda med trendiga pasteller