3 snygga Hemnet-hem det snackas om

07 apr, 2016 
AvCecilia von Mentzer
Du har väl inte missat de snyggaste hemmen på Hemnet just nu?
Annons

Buzz buzz! Det surrar i bloggvärlden och bland oss Hemnettokar! Tre härliga våningar som är till salu just nu har fått temperaturen att stiga betydligt. Vi kan förstås inte undanhålla er dessa pärlor så häng med in.

Wallingatan

Foto: Fredric Boukari för Wrede

wallingatan_fonster

Filippa K:s våning är till salu igen! Och vilken våning sen. 340 kvadratmeter i två plan med två takterrasser och sol i tre väderstreck. Här har det sannerligen inte slarvats med vare sig materialval, design, känsla för originaldetaljer eller modern renovering. Det är så fint att man baxnar. Och kan tänka oss att flytta in i morgon!

Annons
wallingatan_vardagsrum

Vardagsrummet har ett brett plankgolv i Douglasgran, frilagda takbjälkar och en tegellist som möter de vitmålade väggarna så fint. Runt fönster- och dörrfoder har man valt svart färg som skapar en både dramatisk och ombonad känsla. Spotlights i taket lyser upp konsten och den smakfullt handplockade designen.

wallingatan_eldstad

En pampig öppen spis med gott om plats för ved skänker hemtrevlighet åt hela det stora rummet som är våningens självklara centrum.

Annons
wallingatan_arbetsrum_soffa

Även i arbetsrummet har lister och foder målats svarta, liksom dörren med speglarna bevarade. Här finns en underbar platsbyggd soffa. Även skrivbordet är byggt på plats.

wallingatan_sovrum
wallingatan_badrum
Annons

Mjuk heltäckningsmatta i sovrummet och i de exklusiva badrummen är väggar och golv klädda med Bisazzamosaik.

wallingatan_matplats

I köket ligger ett kakelgolv lagt i rutmönster. Det är ett öppet arbetskök med rostfria hyllplan, kroklist med plats för mängder med S-krokar att hänga redskapen på. Thonetstolar, rejält bord med marmorskiva och en platsbyggd soffa att hänga i hela kvällen. Dessutom bra med ljus från de två fönstren.

Annons

Vill du se fler bilder från lägenheten? Kika in här hos mäklaren!

Frejgatan

Styling: Emelie Hall
Fotograf: Christian Olsson för Fastighetsbyrån

frejgatan_matplats_trappa

En tvårummare i etage på 65 kvadratmeter (kan bli en trea) i centrala Stockholm som verkligen har allt trots liten yta. På det nedre planet kök och vardagsrum, på det övre sovrum och ett allrum som går att göra om till sovrum. Vansinnigt fina detaljer och smakfulla val. I hela lägenheten ligger ett golv av massiv Douglasgran från Dinesen.

frejgatan_trappa

Gråmålade fönsterfoder, lister och radiatorer i det integrerade vardagsrummet och köket. Arkitektritad trappa som leder upp till plan två, mycket elegant fäst i en förstärkt box på golvet svävar den uppåt.

Annons
frejgatan_kok

Litet kök där en köksö får agera förvaring och bjuda på utrymme för förberedelser av maten. Den träbruna kuben i rummet rymmer ugn och skåp och garderober ut mot hallen. Runt det smala köksbordet med träskiva finns plats för fyra.

frejgatan_overvaning
frejgatan_sovrum
Annons

Sovrummet på övervåningen har säng bäddad i sköna linnelakan och vackra putsade betongväggar.

frejgatan_badrum

Exklusivt badrum med gotländsk kalksten och slätputsade betongväggar och lyxig dusch från Dornbracht.

Annons

Upplandsgatan

upplandsgatan_soffa

Den här tvårummaren är rena ljusterapin, en sann dröm för dig som vill ha ljust och fräscht omkring dig. De vitlaserade furugolven, vita väggar, höga golvsocklar och djupa fönsternischer med speglar sätter stilen på dessa välplanerade 44 kvadratmeter. Extra plus för balkong där solen kan njutas från tidig morgon till tidig eftermiddag. Eftersom ljuset är så fantastiskt har lägenheten flera gånger använts för stylingjobb bland annat av stylisten Pella Hedeby, inte undra på!

Annons
upplandsgatan_sovrum
upplandsgatan_sang_garderober

I sovrummet – som nås via pardörr – sitter två snygga, stilrena affischer på väggen, linnelakan och härlig grå bomullsfilt i sängen och ett stilleben med glasvas med kvistar i. Trendigt!

Annons
upplandsgatan_kakelugn
upplandsgatan_vardagsrum

Vardagsrummet har kakelugn och plats för rejäl soffa och fåtölj framför fönstren, snyggt med den höga spegeln som vilar mot väggen.

Annons
upplandsgatan_kok

I köket ligger också vitlaserat golv som är fint mot det vita lantköket med vitrinskåp och bänkskiva av trä- Här äter två frukost runt det rara utdragsbordet från 1800-talet.

Annons
Innehåller annonslänkar