3 snygga Hemnet-hem det snackas om

Det finns vackra hem, sen finns det de där helt enastående hemmen som alla pratar om. Här är de 3 snyggaste hemmen på Hemnet just nu!
25 maj, 2016
Gustavsplatsen 1L Foto Osman Tahir-4
Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-2
Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-7

Just nu snackas det lite extra i bloggvärlden om tre Hemnet-hem som är till salu, eller som nyligen varit det. Alla är så där fantastiskt vackra att vi knappt finner ord, men nu ska vi verkligen försöka. Här är två tjusiga våningar och ett helt makalöst hus som du bara måste se!

Upplandsgatan 17C

Foto: Jesper Florbrant för ESNY
Styling: Balthazar Luisa Stibeck

Upplandsgatan Foto Jesper Florbrant-2

Mitt i Vasastan, på en av Stockholms bästa adresser, är just nu denna studiovåning i etage på 198 kvadrat till salu! De stora fönstren bidrar till att skapa ett vackert ljusinsläpp och för tankarna till ett loft i New York. Här känns allt från planlösning till inredningsval väl genomtänkt och skapar tillsammans en lägenhet utöver det vanliga!

Upplandsgatan Foto Jesper Florbrant-1

Lägenheten är en ombyggd fabrikslokal vilket gör boendet helt unikt! I anslutning till ett av de två sovrummen på den nedre våningen finns ett allrum som verkligen bjuder in till avkoppling.

Upplandsgatan Foto Jesper Florbrant

På den övre våningen finns plats för ytterligare ett sovrum, men även ett generöst tilltaget rum med öppen planlösning där både matplats, vardagsrum, kök och sovrum ryms. Köket är från Saari och har en snygg köksö som delar upp köket från matsalen på ett snyggt och luftigt sätt. Här finns det gott om plats för stora sällskap och långa, trevliga middagar! I anslutning till matsalen finns en stor bokhylla i ljust trä som gör sig väl till den i övrigt sparsmakade inredningen!

Upplandsgatan Foto Jesper Florbrant-3

Här är ett av lägenhetens tre sovrum. Det har inretts med ljusa toner, naturnära material, grönska och konst. En snygg kombination som vi genomgående sett i lägenheten.

Vill du se fler bilder från lägenheten? Kika in här hos mäklaren!

Gustavsplatsen 1L

Foto: Osman Tahir för Alvhem mäkleri
Styling: Elin Kickén och Evalotta Sundling

Gustavsplatsen Foto Osman Tahir

Det gick fort när den talangfulla stylisten Elin Kickén valde att sälja sin stilsäkra och kvadratsmarta lägenhet i Göteborg. Efter knappt en vecka är den redan såld och en ny lycklig ägare ska snart få ta över den 49 kvadratmeter stora lägenheten med fönster i två väderstreck, generös takhöjd och välbevarade detaljer som trägolv och takrosetter.

Gustavsplatsen 1L Foto Osman Tahir

Vardagsrummet tar för sig – och det med all rätt. Här har Elin Kickén valt att måla två av fyra väggar svarta vilket är vågat, snyggt och imponerande. De svarta väggarna gör sig otroligt snyggt mot de ljusa trägolvet och den beiga förvaringslösningen som löper längs ena väggen. Fönstret bidrar med härligt ljusinsläpp och stylingen behöver vi inte ens prata om: enastående!

Gustavsplatsen 1L Foto Osman Tahir-2

Köket är yteffektivt, smakfullt och stilrent. Här har överskåp valts bort för att skapa en härlig rymd. De vita skåpen, bänkskivan och den öppna hyllan gör sig snyggt i kontrast till det bevarade serveringsskåpet och skafferiet som målats i en snygg grå nyans.

Gustavsplatsen 1L Foto Osman Tahir-3

Schackrutigt golv är snyggt mot den i övrigt sparsmakade vita köksinredningen och de vita väggarna! Här finns även plats för en matplats för fyra personer – som gjort för trevliga middagar!

Gustavsplatsen 1L Foto Osman Tahir-5

Återigen ett yteffektivt rum – som med måtta fyller sin funktion. Här ryms både en stor säng (140 cm bred), förvaring och en tjusig stol.

Gustavsplatsen 1L Foto Osman Tahir-6

Lägg märke till den snygga klädkammaren från byggåret som bevarats och nu används som garderob. Här har den målats i svart – en snygg kontrast till det ljusa sovrummet och en inspirerande detalj som visar att färg kan användas på många olika sätt.

Vill du se fler bilder från lägenheten? Kika in här hos mäklaren!

Rösundavägen 1

Foto: Fredric Boukari för Wrede fastighetsmäkleri

Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-

Ett annat hem det har snackats mycket om på Hemnet just nu är denna makalösa villa i Stockholmsförorten Saltsjöbaden. 14 rum, 457 kvadratmeter och en tomt på 2 395 kvadratmeter i all ära, men kika in i huset för att verkligen förstå varför det är ett sådant buzz kring detta hem!

Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-1

Huset byggdes 1897 men har nyligen fått sig ett rejält ansiktslyft. Detta till trots har vackra originaldetaljer som väggpaneler, parkettgolv, eldstäder och den generösa takhöjden bevarats. Ett av husets absolut snyggaste rum är denna matsal som målats i härligt gröna nyanser i såväl tak som på paneler och väggar. De vågade färgerna funkar otroligt bra tillsammans och gör sig snyggt mot det stora matsalsbordet och de unika stolarna.

Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-3

Vidare från den smakfulla matsalen kommer man direkt in i den gemensamma matplatsen och köket. Här har stora fönsterpartier bevarats och de ljusa väggarna gör sig väl mot de mörka golven. Även här får ett stort sällskap plats för att avnjuta en middag.

Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-4
Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-5
Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-8

  

I ett hus med 14 rum finns det gott om ljuvliga sällskapsrum. Här tar vacker sammet plats i såväl fåtöljer som på soffor, vilket bidrar till den klassiska, men spektakulära inredningen.

Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-9

På övervåningen finns fyra sovrum, varav ett mater bedroom med kakelugn och balkong. Sovrummet är som taget ur en film eller är som att kliva in i en lyxig hotellsvit. Klassiska tapeter med enkla ränder gör sig fint mot blommiga kuddar och gardiner.

Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-10
Rosundavagen Foto Fredrik Boukari-11

Badrummen är verkligen en klass för sig i denna makalösa villa. Snyggt att färg får ta plats utan att rucka på den klassikt tidlösa känslan.

Vill du se fler bilder från villan? Kika in här hos mäklaren!