Yoga, äventyrssport och styrketräning - så tränar bloggarna i vår (del 1)

19 apr, 2015 
AvAnja Forsnor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Behöver du en nystart när det kommer till träningen? Inspireras av ELLEs bloggare och hitta nya spännande träningsformer i vår. Först ut är modeprofilen Emilia de Poret och fotografen Emma Svensson som delar med sin av sin träningsfilosofi och bästa träningstips. En härlig blandning mellan allt från yoga och hemmaträning till äventyrliga sporter och styrketräning.

emilia-de-poret-dagmar

EMILIA DE PORET

Vad har du för träningsfilosofi?

– Hellre träna lite och ofta än stenhårt och sällan. Jag tänker även på min PT Pernillas motto: ”Hellre snygg och stark än smal och svag”.

Vad tränar du helst? 

– Jag fick ju en bebis för fyra månader sedan så jag har avsiktligt velat ta det lite lugnt med styrketräning och löpning. Just nu är det mest långa promenader, hemmaträning och yoga som gäller. Jag har precis börjat träna med en fantastisk yogainstruktör på Yogayama i Stockholm. Den som säger att yoga är lätt har fel.

Annons

Vad betyder hälsa för dig?

– Jag har blivit oerhört medveten de senaste åren. Jag försöker i den mån jag kan leva sunt, röra på mig och ta hand om min kropp både fysiskt och mentalt. Vi lever i en tid där allt går lite för fort, vi ska hinna med både karriär, familj, vänner, hobbys… till slut orkar inte kroppen mer. Jag har blivit bättre på att läsa av min kropps signaler och vet när jag måste dra i handbromsen.

Ditt bästa träningstips!

– Investera i TRX band eller liknande. Det är för mig det ulitata träningsredskapet som du kan träna med hemma och ta med på resan. Med en TRX i bagaget finns inte längre några ursäkter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Till Emilias blogg ›

Emma-svensson-running

EMMA SVENSSON

Vad har du för träningsfilosofi?

– Jag tränar ganska oregelbundet och i perioder. Det är inte en medveten strategi utan en konsekvens av mitt jobb. Jag skulle önska att det var mer regelbundet så jag slapp ”börja om på nytt” hela tiden. Men jag tränar för att vara stark. För att må bra i vardagen och slippa att få ont i ryggen i arbetet. Jag gillar också känslan av att vara stark.

Annons

Vad tränar du helst?

– Äventyrliga sporter: Bestiga berg, åka snowboard, friidrott, hinderbanor, klättring, orientering men också styrketräning och löpning. Mitt bästa är att testa nya spännande saker, jag blir lätt uttråkad om det är samma sak om och om igen varje gång. Jag gillar också utmaningar och är inte rädd för att prova sådant som egentligen borde vara övermäktigt för mig.

Vad betyder hälsa för dig?

– Att må bra. Att få vara frisk, stark, ha ork och energi. Att ta hand om sig själv. Jag är inte alltid så bra på det men försöker så gott det går.

Ditt bästa träningstips!

– Jag tycker det är roligare att träna om man har ett mål. Så om jag vill komma igång med löpning så anmäler jag mig till ett lopp så jag måste träna inför det. Eller om jag vill bestiga ett berg så bokar jag in en resa för det. Jag ser till att jag helt enkelt inte kommer undan och tar gärna med mig en kompis eller fler som sällskap. Jag tycker det är mycket roligare att träna tillsammans med någon. Jag försöker också samla på mig så mycket inspiration som möjligt – läser bloggar, träningstidningar, tittar mycket på sport (framför allt friidrott och längdskidor) för att själv bli peppad. Nya träningskläder förhöjer också motivationen. Jag köpte en Garminklocka till mig själv i födelsedagspresent samt ett par terrängskor.

En annan sak som fungerar bra för min del är att träna styrketräning med PT en dag i veckan. Det ger mig en grund som gör att jag slipper ryggont när jag bär mycket och står i konstiga positioner när jag fotograferar. Jag har en fast tid varje måndag morgon. För mig som jobbar mycket och oregelbundet så gäller det att hitta någon form av rutin och möjlighet i ett omöjligt schema.

Till Emmas blogg ›

Av Anja Forsnor

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons