Vill du komma igång med träningen? Här är 12 nya träningsformer att testa!

Dessa är de nya träningsformerna.

Har du tröttnat på Bodypump? Vill du komplettera yogan med något nytt? 2018 är här och så är de nya träningsformerna.
30 januari, 2018

Nytt år – nya träningsmöjligheter. Kanske har du redan hittat din träningsform men vill komplettera med något nytt eller är du bara sugen på att hitta en ny favorit?

Vi har gjort en lista på vad de stora gymkedjorna erbjuder för nya träningsformer för att maxa ditt träningsår.

Friskis & Svettis

1. Step Explode

Steppasset gör revansch. Passet är ett tufft konditionspass med inslag av spänst och snabbhet. Något för dig som vill ta din dansträning ett step up.

2. Roddpass

Ro dig till en bättre form. Detta konditionspass gör att du får en sportig och kraftfull intervallträning som gör att du ror hem toppformen på nolltid.

3. Skivstång maxa

Passet är en Limited edition 2018. Du har ett år på dig att prova detta skivstångspass som har hämtat inspiration från klassisk styrketräning, tyngdlyftning och styrkelyft. Ett pass för dig som vill ta din träning till nästa nivå.

4. Dans flow

Dansar du runt hemma där ingen ser? Ta dansstegen till gymmet istället. Fokus på passet ligger på upplevelsen och för bästa upplevelsen rekommenderas att skippa skorna och kraven och att bara dansa.

5. Dans crescendo

Dans crescendo påminner om en danskurs i miniformat. Passets inlärning börjar med de stora stegen men jobbar sedan mot de små och roliga detaljerna i koreografin. Passet avslutas med en finallåt – passets crescendo.

6. Mind

Ta ett break i vardagsstressen och varva ner. Mind är ett meditativt yogapass som är helt fritt från prestation. Perfekt komplement till långa dagar på jobbet och vabbande.

Nordic Wellness 

7. Toughest training

Intresset för hinderbanor ökar och nu förs trenden vidare i gruppform. Testa dina kunskaper på armgång eller utmana din explosivitet med boxjumps.

SATS

8. HIIT the Ground

Ett kort och effektivt högintensivt pass där konditionsintervaller blandas med styrkeintervaller. Låt svetten rinna till tonerna av energisk DJ-mixad musik.

9. Tema Bootcamp

I år blir bootcamp det nya svarta. Bootcamp med fokus på löpning eller varför inte Bootcampet ”get strong”. En riktig spark i rumpan när träningsmotivation lyser med sin frånvaro.

House of shapes

10. Breaking/Hip hop

Ta fram breakdansaren i dig. Har du alltid drömt om att kunna göra en headspin eller vet du inte ens vad det är? Hoppa på kursen och bli ett proffs. Perfekt partytrick om inte annat.

11. Heels technique

Kan du gå i klackar? Då är det dags att ta nästa steg – lär dig dansa i dem. Bli drottningen på dansgolvet i år.

Balance

12. Aerobic

80-talets stora hit är tillbaka och nu kan du bli 2018 års version av Jane Fonda. OBS! Inget krav att ha på sig baddräkt och benvärmare.

Foto: Alexandra Kamperhaug

Läs mer:

Ny podcast: Anja Forsnor och Alexandra Kamperhaug om hälsa, träning och annat härligt i livet

10 träningsskor för säsongens alla träningspass

Säg hej till LISS – den nya lågintensiva träningstrenden