Träna som (och med) Ellie Goulding!

Träna som (och med) Ellie Goulding!

11 mars, 2015

Ellie Goulding är popstjärnan som gick från ointresserad av sport till en träningsfreak som avverkar halvmaror på löpande band. Utöver att springa kör hon gärna bootcamps, boxning, gym och bikramyoga – bland annat. Senaste talangen är att stå på händer, träning så god som någon. Ett nytt album håller på att spelas in (ut i slutet av 2015) och senaste singeln (Love me like you do från hajpade Fifty shades of Grey) ligger på Spotifys förstaplats. Det är alltså full fart som gäller, både i studion och på träningsfronten.

– Jag tror att min passion för träning och min passion för att uppträda på scen har flätats samman mer och mer, jag måste vara vältränad för att kunna göra allt jag vill på scen, säger Ellie Goulding när hon får frågan om vad träning spelar för roll i hennes liv.

– Sport och musik ger en likvärdig kick. Men när jag är på scen, det finns ingen känsla som slår den, inget kommer i närheten.


Ellie leder träningspasset som hon själv skapat i N+TC-appen i en stor fabrikslokal i London. ELLEs träningsredaktör (vid pilen) var på plats – och fick dessutom vara med på en exklusiv mini-konsert med Ellie.

Men har hon alltid varit en träningsperson? Vid lanseringen av hennes eget träningsprogram i Nikes N+TC-app (15 minuter blandad hög– och lågintensiv träning) träffar vi Ellie i hemstaden London.

– När jag gick i skolan var jag en grunge-brud som lyssnade på rock, träning var ingen grej för mig. Så det är lite galet att det idag är en så stor del av mitt liv. När jag var tonåring var jag inte ens intresserad av sport. När vi hade friidrott i skolan så var jag rätt bra på att springa, det minns jag, jag spelade lite netball och hockey som man var tvungen att göra, men jag kan inte säga att jag var särskilt engagerad. Det fanns många som tog sin sport väldigt seriöst, jag körde på och blev rätt bra, men sen så struntade jag i det. Inte som i dag.

Hur ofta tränar du? 

– Om det går några dagar utan att jag tränar så känner jag mig konstig, det är en del av min vardag. Så rätt ofta.

Hur tränar du när du är på turné?

– Jag ser alltid till att hitta någonstans att springa. Jag turistar medan jag springer så jag ser alltid mer av staden än resten av mitt crew haha..

Hur snabbt springer du en halvmara?

– Mitt rekord är under 44 minuter, men det var på en tävling. När jag tränar försöker jag ligga under 50 minuter, men jag gillar egentligen inte att jaga tider, jag springer för att må bra.

Vad lyssnar du på för musik när du springer?

– Jag har precis börjat stänga av musiken för att fokusera på min andning och prestation. Musik är härligt, men det distraherar också.

 

Träna som Ellie hemma! Ladda ner NTC-appen i Appstore som precis släppts. På ett 15 minuter långt träningspass har Ellies favoritövningar samlats – bered dig på träningsvärk och sätt upp målet att kunna göra situps som Ellie (när vi inte orkade en enda till såg Ellie fortfarande helt oberörd ut)

Ellie Goulding’s Tighten and Tone N+Tc Workout – ladda ner här >

 


400 tjejer var på plats och tränade med Ellie och Nikes master trainer Faisal Berry.