Träna hemma med Alexandra Pizzoni – 5 övningar

07 apr, 2020 
Av
Av
Träna hemma med Alexandra Pizzoni
Kör träningspasset hemifrån! ELLEs bloggare Alexandra Pizzoni har satt ihop ett träningspass med fem övningar som passar alla. Nu kör vi!
Annons

Sugen på att träna men svårt att motivera dig själv till att komma igång? ELLEs bloggare Alexandra Pizzoni har satt ihop ett träningspass med fem övningar som du enkelt kan göra hemma. För att alla ska kunna vara med har hon även delat upp varje övning i två olika nivåer.

Träna hemma med ELLEs Alexandra Pizzoni:

5 övningar

15 repetitioner/övning

2-4 varv

Nu kör vi!

VIDEO: SE ALLA ÖVNINGAR HÄR

Träna hemma med ELLEs Alexandra PizzoniBrand logo
Träna hemma med ELLEs Alexandra Pizzoni

 

1. Hip dips

Nivå 1

Ställ dig på sidan med ena underarmen och ena knät i marken så ena sidan av kroppen pekar mot golvet och den andra sidan mot taket. Sedan lyfter du upp höften från golvet, när du hittat stabiliteten i magen fortsätter du rörelsen med att lyfta det översta böjda uppåt i en rörelse. Sedan sänker du benet igen och låter höften sakta närma sig marken. Upprepa 15 gånger.

Nivå 2

Ställ dig på sidan med ena underarmen och foten i marken så ena sidan av kroppen pekar mot golvet och den andra sidan mot taket. Lyft först upp höften och lyft därifrån det översta benet (som inte nuddar golvet) uppåt i en rörelse med rakt ben. Upprepa 15 gånger.

Annons

2. Enbensböj

Nivå 1

Stå upp och sätt ena foten bakom det andra benet och låt den vila på vaden så du står på ett ben. Gör sedan en benböj på benet som du står på. När du kommit ner i ett benböj släpper du den vilande foten från vaden och sätter ner i marken så du står på båda benen igen. Då skjuter du ifrån till stående position igen och repeterar samma rörelse. Upprepa 15 gånger.

Nivå 2

Stå upp och sätt ena foten bakom det andra benet och låt den vila på vaden så du bara står på ett ben. Gör sedan en benböj enbart på ett ben medan den andra foten vilar bak på vaden. Upprepa 15 gånger.

3. Draken

Nivå 1

Ställ dig på alla fyra och låt en hand och motsatt ben lämna marken samtidigt och föras rakt ut i luften. För sedan ned det utsträckta benet och armen till ursprungspositionen igen och gör samma rörelse med motsatt hand och ben. Upprepa 15 gånger.

Nivå 2

Ställ dig på ett ben och luta fram kroppen samtidigt som du lyfter ett av benen. För sedan tillbaka till stående läge och gör ett enfotahopp med benet du har i marken medan du fortfarande står på ett ben. Upprepa 15 gånger och byt sedan sida.

Annons

4. Armhävning med upphopp

Nivå 1

Gör en armhävning på knäna. Ställ dig  upp och gör ett upphopp för att sedan gå ner till att göra en armhävning igen. Upprepa 15 gånger.

Nivå 2

Börja med att göra en armhävning på fötterna för att snabbt trycka dig upp till stående och gör ett upphopp. Hoppa sedan ner med fart till armhävningsposition igen. Upprepa 15 gånger.

5. Inchworm med hopp

Nivå 1

Hoppa ner i armhävningsposition på knäna och kryp sakta ut med raka armar, en i taget så långt du orkar utan att nudda marken med bröstet. När du kommit så långt du kan vänder du och ”klättrar” tillbaka med händerna till ursprungsposition. Där ställer du dig upp och springer på stället med höga knän. Upprepa 15 gånger.

Nivå 2

Börja med att stå vanligt och sätt ner händerna i marken framför dig. Från den positionen låter du händerna krypa framåt, en i taget så långt du orkar ner tills du sträckt ut kroppen. Vänd sedan och ”klättra” tillbaka på samma sätt till stående ursprungsposition. Därifrån hoppar du jämfota upp i luften och möter samtidigt dina händer mot dina knän. Upprepa 15 gånger.

Annons

LÄS MER:

Annons