9 säkra tecken på att hen är intresserad

9 säkra tecken som visar att hen är intresserad.

Det är något alla har upplevt, och det kan vara det jobbigaste som finns. Oron över att någon du gillar inte känner likadant är svår att hantera, därför listar vi nio säkra tecken på att du kan vara säker på att ni är på samma sida.
19 oktober, 2016

Få saker kan hålla oss vakna om nätterna lika mycket som oron över om en person du gillar besvarar dina känslor. Och även om varje situation är unik finns det, precis som med all psykologi, vissa tecken vi kan titta efter för att försöka förstå det hela bättre.

Här är nio tecken på att din dejt faktiskt gillar dig.

1. Hen gillar det du gillar

Att gilla någon är samma sak som att vara intresserad av någon, och är hen det kommer hen också att testa på och undersöka sådant så säger att du gillar. Musik, filmer, böcker och aktiviteter du pratar om kommer snart också vara del av din dejts vardag.

2. Hen minns vad ni pratat om

Vi vet, i ett tidigt skede under dejtandet är det vanligt att vi blir nervöst låser oss på vad vi själva ska berätta så fort dejten har slutat prata för att inte sitta där tyst som ett fån. *Snart är det min tur, snart är det min tur…* I värsta fall minns vi ingenting av det vi just hörde. Men när den första nervositeten lagt sig är det väldigt sannolikt att din dejt är uppmärksam på även de minsta detaljerna du nämner eftersom hen helt enkelt är väldigt intresserad av dig.

3. Hens kroppsspråk är tydligt

En person som är intresserad av dig kommer att visa det i sitt kroppsspråk. Förmodligen är hen noga med att stå vänd mot dig, att rätta till sina kläder och sin frisyr (eftersom hen är noga med att göra ett gott intryck). Om hen ler mycket är det naturligtvis ett väldigt gott tecken.

4. Hen tar varje chans att träffas

Om du nämner att du såg ett nytt fik eller noterade att en film du gärna vill se precis har kommit ut kommer hen inte vara sen med att föreslå att ni borde utforska det tillsammans. Nämner du att din kökskniv är slö är det inte otroligt att han känner till en hemlig japansk teknik som vässar den laserskarp. Hen tar helt enkelt varje tillfälle att träffa dig – oavsett vad det är ni ska göra.

5. Hen hör ofta av sig

Det säger sig självt att någon som är intresserad av något (eller någon) kommer vilja ha mycket kontakt med det (eller den). Därför kan du vara ganska säker på att om hen hör av sig mycket beror det på att hen gillar dig. Så enkelt är det. Och det behöver inte vara för att diskutera något viktigt eller fråga om ett konkret problem – hen vill mest bara ha kontakt med dig. Kolla er samtals- och meddelandehistorik så får du direkt en ganska bra uppfattning.

6. Hens vänner känner dig – innan ni ens har träffats

Om hen är intresserad av dig kommer hen att prata om dig, så är det bara. Du vet ju själv hur det är när man träffat någon man gillar – det tar inte lång tid innan du berättat allt om det för dina vänner. När du väl träffar hens vänner har de alltså förmodligen en ganska bra uppfattning om vem du är redan.

7. Hen vill prata mer om dig än om sig själv

Att vilja umgås och prata är i sig tecken på att hen gillar dig, men det finns mer att hålla utkik efter. Om en person verkligen är intresserad av dig vill hen förmodligen hellre prata om dig än om sig själv, även om det naturligtvis ska gå åt båda hållen. Men någon som återkommande får samtalet att handla om sig själv, i stället för att vilja veta mer om dig, är kanske inte fullt så intresserad.

8. Hen rör vid dig

Du vet när du verkligen gillar någon, hur du liksom dras, fysiskt, till den personen? Alltså kan du känna dig ganska säker på att någon som tar varje tillfälle att lägga handen på din rygg, din arm eller krama dig förmodligen är intresserad.

9. Hen bryr sig om dig

Vi vill veta hur personer vi bryr oss om mår. Alltså kommer hen att fråga dig om just sådant, inte bara ytligt och i förbigående, utan hen vill verkligen veta. Fryser du? Är du hungrig? Behöver du vila? Det är inte bara saker hen säger, utan hen är genuint intresserad av ditt välmående.

Känslor och relationer är sällan så enkla att vi kan läsa några tips och sen veta precis vad vi ska göra, men dessa punkter är bra att ha i åtanke om du någonsin skulle känna dig osäker.

Källa: se.match.com, motesplatsen.se, edarling.se.

Mer dejting på ELLE:

11 coola kvinnor som dejtat Brad Pitt sedan 80-talet

De nya singelreglerna – vad gäller med dejtingappar egentligen?

9 dejtingtips av Amy Schumer