Stressa ner på semestern! 6 saker som ger dig avkoppling

29 jun, 2018 
AvSofia Carlberg
Dessa aktiviteter gör att du stressar ner.
Kom ner i varv i sommar och möt hösten med ny energi. Allt du behöver är lite tid för dig själv, inspiration och teknik som underlättar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Med semestern i sikte drömmer många om en tillvaro fylld av långa, ljusa grillkvällar med vänner och familj, sol och bad och möjligheten att äntligen få koppla av efter en hektisk vår. Kanske tänker du också att nu ska det bli mindre skärmtid och desto mer tid till träning, böcker och lugn och ro? Men kom ihåg att inte ställa för höga krav på dig själv! Här är sex aktiviteter som får dig att varva ner i sommar.

1. Yoga

Yoga gör att du sover bättre.

Yoga lindrar inte bara stress och förbättrar din sömn utan regelbunden yoga kan också hjälpa till att göra dig gladare. Så varför inte testa att få in lite regelbunden yoga i sommar? I dag finns det massor av yoga-appar och videos på internet som kan hjälpa dig att komma i gång. Hitta en video och yoga med naturen som ditt sällskap.

Annons

Tips! Ibland kan det vara svårt att kolla på en träningsvideo ute men med Huawei MediaPad M5 anpassar sig surfplattans display efter det omgivande ljuset.

2. Meditera

Att meditera går ofta hand i hand med yoga och om du lyckas bemästra konsten kommer du verkligen komma ner i varv ytterligare. När du mediterar sätter du eller lägger du dig bekvämt tillrätta – varför inte testa hammocken eller hängmattan eller ha havet som sällskap under meditationen. Nybörjare? Sök på – guidad meditation – och du kommer hitta ett gäng olika meditationer att lyssna på.

3. Satsa på dig själv

Kanske låter det pretentiöst men riktig avkoppling börjar med att du inser att du är den viktigaste personen i ditt liv. Semestern är ett ypperligt tillfälle till att rannsaka sig själv och vad som är viktigt för just dig. Är det att fortsätta på jobbet du har eller är det kanske att vidareutbilda dig till något helt annat? Skapa ett digitalt moodboard  genom att klippa och klistra från inspirerande magasin eller ladda ner några av alla de smarta appar som finns och skapa listor med mål till hösten.

Annons

Det bästa är att du har gott om batteritid att satsa på dig själv! Tack vare MediaPad M5s snabbladdning har du på endast 2,9 timmar laddat upp plattan till 100 procent.

4. Läs och lyssna!

Lyssna på ljudböcker för att stressa ner.

Hur ofta tänker du inte att du vill läsa mer eller lyssna på det där poddavsnittet som kollegorna tipsade om? Nu är det dags att du gör slag i saken och det bästa är att du inte behöver släpa ut en massa böcker på semestern. Tack vare dagens teknik räcker en platta gått och väl. Ladda den med självhjälpsböcker och romaner att läsa eller varför inte använda dig av någon av alla ljudbokstjänster som finns i dag och bara lyssna dig till en massa ny information.

Annons

Trötta ögon? Med Huawei MediaPad M5 har du en skärm som är snäll mot dina ögon. Displayens ”Eye Comfort” minskar mängden skadligt blått ljus och gör till exempel skärmen lättare att läsa.

5. Kolla film!

Att titta på film kan vara avkopplande.

Om semestern blir en kavalkad av regndagar eller om bara för att du känner för att trotsa solen – kolla på så många filmer du vill. Ibland är en riktigt bra filmstund den bästa avkopplingen du kan få (så länge det inte är för mycket action eller skräck förstås). Oavsett om du är på festival med kompisar, tältsemester eller bara hänger med familjen i sommarstugan har du säkert ett gäng filmer du velat se. Ladda ner de till surfplattan innan du drar i väg på semestern så är du kittad! Och skillnaden med att kolla på en surfplatta istället för att använda en liten mobilskärm är stor.

Annons

Bjud in till utomhusbio! Med Huaweis M5 kommer du få en filmupplevelse som skrämmer bort alla djur utanför tältet! Plattan har nämligen ett superljud tack vare fyra högtalare med digitalförstärkare.

6. Samla recept och ta matlagningen till en ny nivå

Passa på att laga god mat under semestern.

Kanske älskar du att laga mat eller så tycker du mest att det är ett nödvändigt vardagsont som du helst slipper på semestern. Att inspireras av god mat online är verkligen inget problem så samla alla dina favoritrecept eller nyupptäckta sådana i någon app och du når alla i plattan under semestern, alternativt skippa matlagningen helt på semestern och spara alla recepten till höstens vardagsmiddagar och helgfestligheter.

Huawei surfplatta

Huawei MediaPad M5 är en snygg surfplatta med välvda kanter vilket gör den väldigt enkel att hålla i oavsett om du sitter eller ligger ner. På 2,9 timmar har den laddat upp till 100 procent vilket gör att du inte behöver vänta onödigt länge mellan badturen och filmtittandet. När du kollar på film med surfplattan använder den sin ClariVu-teknik som med avancerad teknik korrigerar försämrade kontrastskillnader för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Att den dessutom har ett fantastiskt ljud gör den till den perfekta filmkompisen att hålla i handen hela semestern!

Läs mer:

Här är egenskapen som påverkar hur stressade vi blir

Stor yogaguide: 12 yogaformer – vilken passar dig?

7 saker som händer i kroppen när du får semester

Annons