Årets Be True-kollektion från Nike är nu ute – till stöd för HBTQ-communityt

Årets Be True-kollektion från Nike är nu ute – till stöd för HBTQ-communityt

Nikes regnbågsprydda Be True-kollektion, som firar HBTQ-communityt och stöttar inkludering, släpptes första gången 2012. I juli släpps årets kollektion.
09 juni, 2017

Initiativet startades 2012 av några Nike-anställda som ville nå ut till HBTQ-communityt på ett mer personligt plan. Tillsammans skapade en rad varianter på befintliga skor med hjälp av NikeiD-funktionen där vem som helst kan välja färg och snören till sina skor. För att sprida det utvecklade de en egen plan för nå fler.

– Vårt mål var att skapa något som människor kunde enas kring för att stödja hbtq-atleter, säger Robert Goman på Nike, hbtq-nätverksledare på Nike (drömtitel ju!).

– Att bära sin regnbåge på gymmet eller löprundan blev ett sätt för folk att känna att de var en del av något större, antingen för att ”komma ut” eller för att visa att du är en allierad. Regnbågen har och kommer alltid synas på Be True-produkterna på något sätt.

Kollektionen för 2017 innehåller både skor och kläder och visar både regnbågen men även andra Pride-symboler som färgen rosa och formen triangel. På sulorna på skorna står det ”Run fierce” – och vem vill inte det?

Kollektionen släpps den 1 juni på Nike+, Nike.com/nikelab och hos utvalda återförsäljare. Läs mer om initiativet här och se hela kollektionen nedanför.

Nike Pegasus

Nike Vapormax

Nike Cortez

Nike Flyknit