Selena Gomez till Miley Cyrus: Jag är bipolär

selena gomez

När popstjärnan Selena Gomez gästade sin forna Disney-kollega Miley Cyrus livesändning på Youtube avslöjade hon en diagnos som påverkat hennes liv utan att hon förstått varför. – Efter år av en rad olika upplevelser, har jag nu insett att jag har varit bipolär, berättade stjärnan.
04 april, 2020

Miley Cyrus — Från Hannah Montana till megastjärna
Slå på ljud

Selena Gomez, 27 har länge varit talesperson för mental hälsa. Hon har tidigare pratat öppet om hur hon lider av ångest och depression, och hur hon medicineras för dessa besvär.

Nu berättar stjärnan att hon fått en diagnos som gjort att mycket av hennes upplevelser fallit på plats.

– Jag är bipolär, berättar hon.

Selena Gomez vill vara öppen

Det var i säsongsavslutningen av vännen och före detta Disney-kollegan Miley Cyrus, 27 Youtube-show Bright Minded: Live with Miley! som Selena Gomez deltog för att berätta mer om sin diagnos.

– Jag besökte nyligen ett av världens, eller åtminstone USA:s, bästa mentalsjukhus, McLean Hospital, för att diskutera hur jag efter år av en rad olika upplevelser, nu har insett att jag har varit bipolär, sade Gomez till Cyrus.

– När jag fick mer information hjälpte det mig. Det skrämmer mig inte så länge jag känner till det, fortsatte hon.

”Tog bort rädslan”

– Jag tror att det (informationen) skrämmer människor. Jag har sett att det skämmer människor i min egen familj vilket får mig att känna ”Vad är det som pågår?”, fortsatte hon.

– Jag är från Texas där man inte pratar om sin mentala hälsa. Du ska spela cool. Jag ser en frustration som byggs upp och kvävs hos tonåringar och väldigt unga vuxna för de vill dölja det så mycket. Jag känner att när jag äntligen sade någonting själv så ville jag veta allting om det, för det tog bort rädslan.

Miley Cyrus program Bright Minded: Live with Miley! handlar just om mental hälsa. Programmet har tidigare gästats av namn som Ashley Graham, Miranda Kerr, Millie Bobby Brown och Alicia Keys.

”Vi pratar med specialinbjudna gäster om hur vi ska hålla oss lysande i mörka tider”, lyder beskrivningen. Alla tidigare avsnitt finns att se på Miley Cyrus Youtubekanal.

Detta är bipolär sjukdom

Vårdguiden 1177 beskriver bipolär sjukdom så här:

”Bipolär sjukdom innebär att du är manisk och deprimerad i olika perioder. Däremellan kan du må bra och leva som vanligt. Du som har bipolär sjukdom behöver söka vård eftersom sjukdomen kan göra att du ibland mår mycket dåligt. Du kan få behandling som hjälper dig att må bättre.”

Vill du veta mer om bipolär sjukdom, se Vårdguiden 1177:s hemsida.

Källa: CNN Entertainment, 1177

LÄS MER:

Selena Gomez nya frisyr – inspirerad av Rachel från Vänner

Så får du Selena Gomez glow – makeupartisten berättar

7 saker du behöver veta om Selena Gomez