Ridning, intervaller och enkla styrkeövningar – så tränar bloggarna

06 maj, 2015 
AvAnja Forsnor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den här veckan är det modellen Mona Johannesson och matkreatören Linnea Johansson som står för träningsinspiration. De båda ELLE-bloggande tjejerna föredrar aktiviteter utanför gymlokalen som exempelvis ridning, promenader och enkla styrkeövningar. Här delar de med sig av sin träningsfilosofi och bästa träningstips.

mona-johannesson

MONA JOHANNESSON

Vad har du för träningsfilosofi?

– Jag tror inte jag har någon direkt filosofi angående min träning. Anledningen till att jag tränar är för att jag vill bli starkare och orka mer, jag vill kunna sova bättre, bli bättre i min ridning och samtidigt få en bättre självkänsla.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vad tränar du helst?

– Ridning helt klart, men jag tror knappt det räknas som träning i mitt fall eftersom jag rider 2-3 hästar varje dag som jag är hemma. Utöver ridningen tränar jag gärna tabata-pass som är en riktigt kul träningsform, speciellt i sällskap av vänner.

Vad betyder hälsa för dig?

– Hälsa betyder för mig att jag är glad, kan äta det jag vill, är nöjd med mig själv, är frisk och orkar med allt.

Ditt bästa träningstips!

– Gå ihop ett gäng och träna tillsammans! Man pushar varandra och även den tråkigaste form av träning blir roligare och lättare när man kan dela det tillsammans med personer man har kul med. Jag älskar parövningar, speciellt när något går fel så att man kan lätta upp stämningen med lite skratt.

Till Monas blogg ›

linnea johansson

LINNEA JOHANSSON

Vad har du för träningsfilosofi? Vad tränar du helst? 

– Jag har sagt upp mitt gymkort sedan flera år tillbaka. Insåg att ”chronic cardio” som det kallas, vilket helt enkelt betyder att pressa kroppen för ofta, inte funkar för mig och min kropp. Den sa liksom nej när jag var ute och försökte hurtigt springa i en timme. Så idag kör jag många långa powerwalks ofta utmed Hudson River, och någon gång i veckan gör jag sprints där jag springer av mig i korta sekvenser. Sen tränar jag lite styrka, vi snackar övningar som planka, armhävningar och utfall kanske 2-3 gånger i veckan. Thats it! Möjligen att jag ibland går på en yogaklass eller två.

Annons

Vad betyder hälsa för dig?

– Jag tänker på min mat och träning lite som ett bankkonto och försöker hålla en viss balans. För mig som jobbar med massa god mat hela tiden brukar det betyda att om jag äter en stor mumsig burgare till middag en dag, så kör jag sedan en nyttig frukost och kanske en sallad till lunch dagen efter. Det brukar bli ca 75 procent “nyttigt” och ca 25 procent vad jag än är sugen på den dagen. För mig är det viktigt att äta dom absolut bästa råvarorna jag kan hitta och dom är alltid ekologiska. Jag undviker för mycket socker och för mycket raffinerade kolhydrater som pasta, bröd etc. Men detta betyder absolut inte att jag undviker dom helt, jag strävar efter balans som sagt. 

Ditt bästa träningstips!

– Spring intervaller! Minst en gång i veckan och som du verkligen tar ut dig på. Jag brukar köra 30 sekunder x 8 set. Att ta ut mig allt vad jag orkar, även om det bara är några minuter, hjälper mig både att hålla mig i form och att stressa av från jobbet. Det är ett extremt effektivt sätt för mig att rensa kroppen och huvudet från alla stresshormoner.

Till Linneas blogg ›

MERA LÄSNING:

Linnea Johansson – ”Jag tränar som en plus size modell ›

Hitta en träningsform som du verkligen tycker om – Så tränar bloggarna (del 2) ›

Missa inte sommarens stora träningshelg – Just Do It Weekend ›

Av Anja Forsnor

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons