För mycket julmusik är dåligt för hälsan

08 nov, 2017 
AvJohanna Lejon
Därför ska du inte lyssna på julmusik.
Ta det lugnt med "Jingle bells" och "Gläns över sjö och strand" den närmaste tiden. Att lyssna på för mycket julmusik är tydligen inte helt bra för hjärnan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Har du räknat ner till att få spela dina favoritjullåtar på repeat? Tänk om! Att lyssna på för mycket julmusik kan nämligen vara dåligt för hälsan, det skriver bland andra The Independent.

Julmusiken hindrar oss från att fokusera

Det visar sig att jullåtar faktiskt hindrar oss från att kunna fokusera ordentligt. Linda Blair, som arbetar som psykolog, berättar att det kan ha en negativ effekt på hjärnan att lyssna på exempelvis Santa Claus is coming to town på repeat.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Folk som arbetar i butikerna på jul måste ”tunea ut” från julmusiken, för om de inte gör det hindrar det dem från att verkligen kunna fokusera på någonting annat, säger Linda Blair.

Hon fortsätter:

– Du lägger helt enkelt all din energi på att försöka att inte höra vad du hör.

Läs mer:

Vad ska man ha på sig på julfesten egentligen? ELLE har svaret!

Trött på sönderspelad julmusik? Här är din räddning

7 trender julen 2018 – enligt butikskedjorna 

Annons