Peg Parneviks kamp mot ätstörningen: "Vissa dagar är det tufft""

20 jun, 2019 
AvAnaïs González Cruz
I ett nytt inlägg på Instagram berättar Peg Parnevik om ångestkänslorna som hon upplever under sommaren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Artisten och tv-profilen Peg Parnevik, 23, har tidigare talat öppet om sin kamp mot bulimin. Peg höll ätstörningen hemlig för sina nära och kära i tre år, något hon förra året berättade i podcasten Pillowtalk:

– Jag kunde spy som minst en gång i veckan och som mest två gånger om dagen. Ska jag vara helt ärlig började allt eskalera när vi blev riktigt kända och folk hade en tendens att jämföra mig med mina systrar, sa Peg i avsnittet Det är dags att berätta.

I dag mår Peg mycket bättre, men det finns fortfarande dagar då sjukdomen åter gör sig påmind – särskilt nu under sommaren.

När temperaturen stadigt går upp och kläderna visar allt mer hud brottas artisten med känslor av ångest. I ett nytt inlägg på Instagram skriver 23-åringen om hur svårt det är att alltid älska sig själv:

”Vissa dagar är det tufft. Shortsen, magtröjorna, stranden. Det är som ett berg. Ångesten och sårbarheten. Jag kommer på mig själv med att tänka ”shit, jag är inte redo för beachen, kan vi backa en vecka?!?”Och sen måste jag påminna mig själv att jag inte behöver tänka så längre … Jag vill älska mig själv, men ibland gör jag inte det. Och det är sanningen”, skriver Peg i det starka inlägget och fortsätter:

Annons

”Jag antar att jag bara ville påminna er om att sommaren är en tuff tid för somliga och att det för mig drar upp gamla känslor som jag försöker jobba på. Var inte för hård mot dig själv. Du är fantastisk och dina känslor spelar roll.”

Hon avslutar inlägget med att be sina följare att inte oroa sig och att hon mår bra.

Vill du prata med någon om ätstörningar eller behöver du stöd? Hit kan du vända dig:

Tjejzonens ätstörningszon

Tjejjouren

Frisk & Fri: Riksföreningen mot ätstörningar

Hjälplinjen: Psykologiskt stöd på telefon

Läs mer:

Bianca Ingrosso om uppväxten och bulimin: ”Det har varit en tuff resa”

7 svenska kändisar som öppet berättat om sin psykiska ohälsa

10 vägar till ett kroppspositivt och hälsosamt 2019

Foto: TT//Carolina Byrmo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons