N+TC Stockholm - Vi summerar träningshelgen med Nike!

02 jul, 2015 
AvAnja Forsnor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Söndagen den 28 juni drog igång tidigt för de 1000 tjejer som var anmälda till Nike+ Training Club Stockholm, en heldag tillägnad åt svettdrypande aktiviteter och träningspass fyllda av energi. ELLEs Anna Jakobsson var på plats hela dagen för att ta del av en träningsupplevelse utöver det vanliga. Här delar hon med sig av bilder och kommentarer kring söndagens alla pass – vi vågar lova att ett träningssug utan dess like medföljer! 

Läs även:

Magisk lördag på Just Do It Weekend >

ELLE hjärta sneakers >

Foto Beata Holmgren/Studio Emma Svensson

Så var det äntligen dags för N+TC Tour som jag laddat och tränat inför hela våren. Natten till söndagen var jag så uppspelt att jag hade svårt att sova, ändå vaknade jag otroligt pigg och peppad kl. 05:50. Jag inledde dagen med en gemensam frukost tillsammans en grupp tjejer jag träffat på träningar under våren. På frukosten fick jag dagens schema, ett specialdesignat träningslinne från BACK och ett par ursköna dri-fit tights som matchade linnet. Tillsammans med de andra tjejerna begav vi oss mot Just Do It Village i Kungsträdgården. Stämningen var på topp när 1000 förväntansfulla och laddade tjejer i samma neongula linne hade samlats för en heldag av träning.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Kl. 09.00 drog dagen i gång med en rivstart! Första passet var N+TC Train Fit, en tuff klass lett av en stor grupp Nike mastertrainers influgna från USA och runt om i Sverige. Högt tempo och crossfit-utmanande övningar satte ribban högt redan från start – ”utejympa” har nu fått en helt ny innebörd. Vi fick order att ”LE när det är jobbigt!” och orden följde sedan med mig hela dagen.

_MG_7033
_MG_7583
_MG_6861
Annons

Nästa pass var Urban Dance, en cool träningsdansklass med attityd, kvinnlighet och känsla. Klassen leddes av en mastertrainer från New York och två svenska mastertrainers. Koreografin var Beyonce-inspirerad, fysiskt ansträngande och superkul! Det kändes inte som att man tränade utan mer som att vara på dansgolvet fast mitt på dagen. Ett grymt och svettigt danspass under kristallkronorna på Berns!

_MG_6039
_MG_6294
Annons
_MG_6303
_MG_6372
Annons
_MG_6391

Dagens tredje pass var Club Yoga. I samlad trupp gick vi mot Riddarholmen och Evert Taubes terrass och det var en mäktig känsla när staden fylls av starka och målmedvetna tjejer med neongula toppar. På kajen var ett stort genomskinligt tält uppställt med yogamattor utspridda under tältet. Längst fram vid kajen väntade instruktörerna som också hade hjälp av ”änglar” som under passet gick runt och hjälpte oss deltagare med övningarna. Med en oslagbar utsikt över Riddarfjärden fann jag mitt inre jag, min själ och mitt lugn. Att yoga vid vattnet under bar himmel var en oförglömlig upplevelse.

Annons
ntc-yoga-class
yoga-ntc

Efter yogan begav vi oss tillbaka till Just Do It Village där det nu var dags för världens första träningskoncert N+TC Icona Pump. Innan Icona Pop kom ut på scen, passade många på att stå still och vila benen en sekund. Men så fort musiken gick igång var det som att kroppen skrek efter rörelse och i takt med Icona Pops grymma musik leddes ett intensivt 80-tals inspirerat pass med alla mastertrainers och ett tiotal proffsdansare samlade. Världens pepp och stämning spred sig i hela Kungsträdgården!

Annons
_MG_5126
_MG_4584
_MG_4321
Annons
_MG_4186
_MG_4333
Annons
_MG_4410
_MG_5087
Annons
_MG_5168

Femte passet för dagen var Barre Move, ett träningspass inspirerat av balett och yoga med fokus på funktionalitet där balans- och coreövningar gjordes med hjälp av en stång. Ett lite lugnare pass mitt i den annars så högintensiva träningen. Med bättre hållning än tidigare gick gruppen vidare mot Skeppsholmskyrkan och dagens sista pass, Tauff Hit.

Annons
_MG_5321
_MG_5336
_MG_5374
Annons
_MG_5402
_MG_5419
Annons
_MG_5448
_MG_5567
Annons

Tauff Hit var dagens absolut tuffaste, svettigaste och roligaste pass av de alla. Mitt i kyrkan möttes vi av mastertrainers i en boxningsring, sedan väntade ett höginstensivt fyspass inspirerat av wrestling och MMA som utfördes i par. Passet var indelat i fyra set med olika styrkeövningar där man använde sin egen vikt och sin träningspartner som redskap. Svetten och endorfinerna flödade som aldrig förr när passet var över!

_MG_5859
_MG_5845
Annons
_MG_5687
_MG_5683
Annons
_MG_5664
_MG_5955
Annons
_MG_5733
_MG_5691
Annons

Efter Tauff Hit samlades alla deltagare för N+TC Final i Kungsträdgården. Dagens alla mastertrainers och proffsdansare intog scenen för en slutlig celebration av dagens alla härliga träningsresultat. Tillsammans dansade vi de steg vi lärt oss på Urban Dance-klassen. Fantastiskt bra avslut på en grym dag! Vi fick också gå upp på scen lag för lag där vi fick ta emot varsitt specialdesignat halsband från BACK x Nike.

_MG_6745
_MG_6844
Annons
_MG_6848
_MG_6897
Annons
_MG_6942
_MG_7056
Annons
_MG_7306
_MG_7497
Annons
_MG_7503
_MG_7666
Annons
_MG_7775

Den bästa träningsupplevelsen någonsin var nu slut, trots tröttheten ville jag aldrig att dagen skulle vara över!

Annons

Dagens bästa: Känslan av flödande endorfiner efter dagens sista pass. Jag har aldrig upplevt en sådan stark och härlig känsla efter träning tidigare!

Dagens insikt: Mina förändrade träningsrutiner under våren har verkligen gett resultat! Löpning har tidigare varit min främsta träning även om jag också kört en del crossfit. Under våren har jag varierat träningen mer med N+TC-appen, crossfit och styrka. Jag tog mig igenom dagens alla sex pass med glädje och ett konstant leende på läpparna.

Dagens tips: Stretcha! Det råder delade uppfattningar om stretching fungerar eller ej men att ge sig själv och sin kropp en lugn stund efter träningen kan inte vara annat än bra.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons