NikeLab x Sacais uppdaterade windrunnerjacka – med pälskrage

09 dec, 2015 
AvLisa Arnell
Annons

Nästa år är The year of the windrunner för Nike – och det firas under hela 2016. Först ut är en kollektion framtagen av NikeLab ihop med Sacai. 

Sedan den först designades i slutet av 70-talet har silhuetten återkommit varje år, i uppdaterad design och nya färger och material. Idag är vindjackan ett av märkets mest ikoniska plagg.

Designern Chitose Abe från Sacai har återskapat den klassiska Windrunner-silhuetten och använt nya material, former och färger till den nya jackan. Målet har varit att transformera ett klassiskt plagg till en modeikon med inspiration från sportens värld. Resultatet är en jacka i vattenavvisande ripstopnylon med en luva i fuskpäls.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

 

NikeLab x Sacai Year of the Windrunner-jackan kostar 5 650 kr (!), kommer i två olika färgställningar och finns i butik från den 17 december hos utvalda NikeLab-återförsäljare samt på nike.com/nikelab.

NikeLab_x_sacai_YOTW_1_original
Annons
Innehåller annonslänkar