NikeLab x Sacai ger nytt liv åt klassiska plagg

13 mars, 2015

Detta inlägg är ett samarbete mellan ELLE och Nike.

NikeLab presenterar sitt senaste samarbete med det internationellt erkända modehuset sacai. Tillsammans har de återskapat och förändrat klassiska Nike-plagg och gett nytt liv åt sportiga silhuetter genom att addera starka färger, funktionalitet och en mer feminin design. Passionen för innovation och ett vågat uttryck har gett nytt liv i den nya damkollektion som låter det feminina möta modern elegans.

Chitose Abe, huvuddesigner för sacai, är känd för att leka med traditionella linjer sätter sin prägel genom att addera en kontrast mellan maskulint och feminint vilket syns tydligt i kollektionen skapad tillsammans med NikeLab.

– Min design tar alltid avstamp i de originella, klassiska stilar som finns inom mode och som ofta härstammar ifrån sportvärlden, säger Abe. Idén om funktionalitet är också viktig för designern, precis som materialinnovationer. För mig har Nike alltid varit det ikoniska sportvarumärke som varit ledande inom innovation och nya material, vilket gjort det till en inspirerande process att arbeta tillsammans med NikeLab, säger Abe.

Kollektionen består av 8 unika plagg och samarbetet släpps exklusivt via nike.com/nikelab torsdagen den 19:e mars.

Chitose Abe från sacai.