Franska Pigalle i sportigt samarbete med NikeLab

27 jun, 2017 
AvLisa Arnell
Det franska varumärket Pigalle har i samarbete med den lite mer experimentella delen av Nike skapat en ny kollektion – inspirerade av 90-talets basketkultur.
Annons

NikeLab och Pigalles grundare och designer Stéphane Ashpool har samarbetat tidigare, den här kollektionen är deras tredje ihop. Det nya samarbetet består av både plagg och skor – och givet inspirationen även en basketboll.

– Det här är en utveckling av 90-talskärleken till den amerikanska basketeran – men på ett elegant parisiskt sätt, säger Ashpool om den nya kollektionen. Helheten är precis som jag vill ha den. Du får det sportiga men om du bär det rätt så kan du gå ut i det även på kvällen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Den kvinnliga haute couturen är en ständig inspirationskälla för Ashpool som vanligtvis bara gör herrkläder. Enligt honom är tre av tio kunder i hans Parisbutik kvinnor. I den nya kollektionen möts maskulint och feminint ännu tydligare. Nytt och gammalt, nutid och dåtid, arv och ny teknik kombineras när det gäller både material, funktion och design. Vi gillar särskilt tracksuiten, träningsshortsen (äntligen ett par långa tjej-shorts!) och tolkningen av de ikoniska sporttofflorna.

Kollektionen finns i NikeLabs butiker från den 24 juni.

Annons