Nike Sportswear släpper vårnytt designat av Johanna Schneider

I slutet av januari släpps den andra Nike Tech-kollektionen, den här gången designad av den Berlin-baserade designern Johanna Schneider. Sport och mode fortsätter att vara en perfekt kombination.
18 januari, 2017

Vårens Teck Knit-kollektion är gjord för att fungera extra bra under en årstid där vädret skiftar och vi rör oss både inom– och utomhus. Sportswearkläderna är i första hand inte tänkta för träning utan för fritidsaktiviteter, och vi hittar flera plagg som vi gärna flyttar in i under mysiga dagar.

Johanna Schneider har jobbat för Nike tidigare och ligger bakom flera av de exklusiva Nike co-lab-kollektionerna som gjorts tillsammans med bland andra Acronym, Stone Island och NikeLab. Schneider är utbildad på ESMOD fashion design school i Berlin och har själv åkt både snowboard och skateboard. Kombon syns tydligt i hennes design där action sport-intresset kombineras med känslan och intresset för mode och stil. Resultatet blir snygga kläder – med funktion.

Nike Sportswears Spring 17 Tech Knit collection består av ca 20 plagg och släpps på nike.com och hos Nike Sportswear-återförsäljare den 26 januari.

LÄS OCKSÅ:

JOHANNA SCHNEIDERS VÅRKOLLEKTION FÖR NIKELAB

JOHANNA SCHNEIDER DESIGNAR HEL KOLLEKTION FÖR NIKE