Nike släpper sin första yogakollektion – spana in

Nike släpper yogakollektion

Lagom till mångas nystart för det nya träningsåret släpper Nike nu en kollektion – med fokus på yoga.
09 januari, 2019

Yoga lockar inte bara de redan frälsta, utan är en träningsform som många väljer att komplettera sin vanliga träning med. Lite extra smidighet, rörlighet och ett inre lugn – ja, tack, det kan vi inte få för mycket av!

Och det är inte bara vi vardagsmotionärer som har fattat tycke för yoga, även många professionella idrottare och atleter har yoga i sin träningsarsenal. Med det i bakhuvudet släpper nu Nike sin första yogakollektion.

Yogaplagg som underlättar rörligheten

Den nya kollektionen Nike Yoga Collection från Nike Training består av plagg som ska hjälpa till med rörlighet, mångsidighet och stöd – oavsett om du är nybörjare eller en van utövare. Vi ser bland annat tights, träningstoppar och croppade linnen i följsamma material och skärningar.

Tightsen är av mjuk jersey, som följer kroppens rörelser genom de olika positionerna samtidigt som sömmarna är framtagna för att släppa in luft. Det korta linnet med hög hals ger bra täckning i såväl framåtlutande som bakåtlutade positioner och träningstoppen har en sömlös siluett för att undvika skav från obekväma sömmar.

Kollektionen innehåller även Nikes allra första yogaspecifika plagg för män, med bland annat en extra lång t-shirt, shorts och tights.

Nike släpper yogapass för hemmabruk

I och med lanseringen av Nike Yoga Collection släpper Nike dessutom en samling yogapass i appen Nike Training Club, för alla som önskar slipa på sina yogaskills hemma och ta den till nya nivåer. Passen ska hjälpa dig att uppnå specifika prestationsmål, så som att förbättra din styrka, stabilitet, uthållighet och bli mer flexibel.

Yogakollektionen finns tillgänglig från och med början av januari på nike.com och hos utvalda återförsäljare. Även yogapassen släpps i januari.

Läs mer om yoga på ELLE:

Yoga nidra – halvsovande yogatrend på väg in i Sverige

Stor yogaguide: 12 yogaformer – vilken passar dig?

Minska stressen och må bättre – Yoga Girls 3 bästa tips

Arket släpper kollektion med yogakläder – se plaggen