Nike gör träningskläder med Riccardo Tisci inför OS

18 mar, 2016 
AvLisa Arnell
Som en del av NikeLabs koncept Summer of Sports har de samarbetat med Givenchys hyllade designer Riccardo Tisci. Resultatet är en färgstark klädkollektion som fått namnet Training Redifined.
Annons

NikeLab x RT: Training Redefined kommer i två unika kapsulkollektioner, en i svartvit färgpalett och en som blandar blommor och kalejdoskopiska prints. Bland produkterna märks tights, shorts, t-shirts och skor för både herr och dam.

– Det var en väldigt intressant och bitvis en svår process att lyckas kombinera något som är så dynamiskt som aktiva sportkläder och samtidigt göra något som har hög igenkänningsfaktor och är ett fashion statement. Men vi har skapat något som är fantastiskt. Det finns en hel del sensualitet i kollektionen, säger Riccardo Tisci i en kommentar.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Kollektionen är skapad för träning vilket är ett helt outforskat område för Riccardo. Det är också charmen med samarbetet; vi kan hjälpa Riccardo in i vår värld medan hans vision har höjt vår design till en nivå som vi inte hade nått på egen hand, kommenterar Jarrett Reyolds, NikeLab Senior Design Director samarbetet.

Annons

NikeLab x RT: Training Redefined släpps i juli 2016 på nike.com/nikelab samt på utvalda NikeLab-butiker. Ett andra släpp är planerat för augusti.

Annons