Nike gör träningskläder med Riccardo Tisci inför OS

Nike gör träningskläder med Riccardo Tisci inför OS

Som en del av NikeLabs koncept Summer of Sports har de samarbetat med Givenchys hyllade designer Riccardo Tisci. Resultatet är en färgstark klädkollektion som fått namnet Training Redifined.
18 mars, 2016

NikeLab x RT: Training Redefined kommer i två unika kapsulkollektioner, en i svartvit färgpalett och en som blandar blommor och kalejdoskopiska prints. Bland produkterna märks tights, shorts, t-shirts och skor för både herr och dam.

– Det var en väldigt intressant och bitvis en svår process att lyckas kombinera något som är så dynamiskt som aktiva sportkläder och samtidigt göra något som har hög igenkänningsfaktor och är ett fashion statement. Men vi har skapat något som är fantastiskt. Det finns en hel del sensualitet i kollektionen, säger Riccardo Tisci i en kommentar.

– Kollektionen är skapad för träning vilket är ett helt outforskat område för Riccardo. Det är också charmen med samarbetet; vi kan hjälpa Riccardo in i vår värld medan hans vision har höjt vår design till en nivå som vi inte hade nått på egen hand, kommenterar Jarrett Reyolds, NikeLab Senior Design Director samarbetet.

NikeLab x RT: Training Redefined släpps i juli 2016 på nike.com/nikelab samt på utvalda NikeLab-butiker. Ett andra släpp är planerat för augusti.