Mina vanor med Alexandra Kamperhaug: Jag förbjuder förbud och njuter av allt jag tycker är gott

Mina vanor med Alexandra Kamperhaug: Jag förbjuder förbud och njuter av allt jag tycker är gott

Förbud är förbjudna, mat är det största livsnjuteriet och Instagram innehåller för mycket rumpor. ELLEs bloggare Alexandra Kamperhaug behåller kläderna på i sociala medier och peppar oss till långsiktigt välbefinnande under parollen Sustainable Shapes.
25 mars, 2018

av Josephine Blix foto Hanna Skoog

HÄLSA ”Det handlar om att må bra inifrån och ut, och om långsiktighet. Jag har varit i träningsbranschen i 17 år så jag har haft gott om tid på mig att öva på att tänka att träning inte handlar om allt eller inget och att mittemellan är ultimat.”

TRÄNING ”Varierar min träning med årstiderna. På vintern får styrkan större utrymme och blir tyngre medan dosen löpning blir mindre. På sommaren blir det lättare, mer flåsig styrka i mindre dos och mer löpning. Ser gärna till att klämma in tre veckors surfresa på våren och tycker om att åka snowboard och längdskidor på vintern.”

TRÄNINGSVÄSKAN ”Hänglås, vattenflaska, en banan och om jag har skött mig riktigt bra, även nötter. Alltid ett långt och ett kort gummiband, tuggummi, hörlurar, läppbalsam och en pappersalmanacka.”

MUSIK ”Lyssnar jämt på musik. Mina hemmalistor symboliserar var jag är i livet och hur jag mår, lite som en musikdagbok. Delar Veckans spellista i bloggen.”

HARMONI ”Fråga dig själv med jämna mellanrum hur du mår och om du trivs med det du gör. Jag tror på att bestämma sig för att saker och ting är bra som de är men att våga förändra när det inte längre känns så. Man måste sätta rimliga krav på sig själv och tillåta sig att ta det lugnt efter en stressig period.”

MATFILOSOFI ”Jag förbjuder förbud och njuter av allt jag tycker är gott, så länge man rör på sig har man inget att oroa sig för. Mat är ett av de största njuterierna i mitt liv. Min absoluta favoritrestaurang i Stockholm är La Vecchia Signora och Bananas. Snackar vi hälsohak blir det Pom & Flora alla dagar i veckan.”

SPIRITUALITET ”Är uppvuxen i en kristen familj och har kvar delar av den tron. Tror även stenhårt på alternativ medicin, gillar gammal läkekonst och läror om energibanor. Är övertygad om att allt har en mening och att livet är mycket större än vi någonsin kommer att förstå …”

MÅL ”Jag är rädd för att gifta mig och skaffa barn, men hoppas ändå att jag är där om fem år. Då hoppas jag även att jag inspirerar tjejer att inte hänga upp sin självkänsla på ytligheter och att jag har minst fem anställda i mitt nystartade Sustainable Shapes.”

DIGITALT LIV ”Det är mitt jobb. Periodvis stressar det mig, mest för att jag vill förse mina följare med fina bilder och intressant läsning. Jag har tagit ett aktivt beslut att behålla kläderna på i mina sociala kanaler. Tycker Instagram innehåller på tok för mycket hud och rumpor, särskilt i träningssvängen. Jag tror det bidrar till hälsohets och träningsstress, där vill jag inte bidra.”

MORGONRITUAL ”Älskar frukost! Fil/yoghurt/smoothie eller gröt, färskpressad juice, macka, ägg och kaffe. VARJE morgon.”

KVÄLLSRITUAL ”Sen middag. Oftast pasta. Få kvällar avslutas utan serie eller film med choklad eller glass.”

MOTTO ”Jag går på magkänsla till hundra procent, motton och mantra är inget för mig.”

DU GILLAR ÄVEN:

Mina vanor med Astrid Olsson: Yogan blev min kroppsliga och mentala räddning

Mina vanor med Frida Nordstrand:Morgonritualen är en espresso och så på med träningsklädern

Anja Forsnor: Mina 10 bästa tips för att sova bättre