ANNONSSAMARBETE MED NEW BALANCE

Snabbare i spåret – här är skon som maxar löpsteget

Snabbare i spåret – här är skon som maxar löpsteget

Säsongens bästa och snyggaste löparskor ger oss en snabbare och härligare löpkänsla med en sula som ger stötdämpning och en extra push. I vår satsar vi också på att göra träningen roligare genom att springa med kompisarna – här är tipsen för att lyckas med vårens löpning.
13 mars, 2023

Oavsett om du är ny i spåret eller van löpare så vill vi skapa de bästa förutsättningarna för en så rolig och bekväm löptur som möjligt. Rätt sko är utan tvekan en av de viktigaste detaljerna för att orka mer i löpspåret och med säsongens sko får vi lika bra prestationsförmåga oavsett om vi springer ett maraton eller försöker hinna med bussen.

Löpning är och har alltid varit kärnan hos New Balance som har designat och skapat några av världens mest innovativa löparskor sedan 60-talet. Den senaste versionen av deras populära Fresh Foam 1080 v12 är maxad med stöd samtidigt som de ger löpsteget en skjuts. Fresh Foam som är skomärkets mest unika och mångsidiga löparsko har utvecklats med varje version som släppts för att ge en mjukare och smidigare upplevelse med mer komfort, stöd och dämpning. Version 12 släpps nu i en limiterad upplaga med en unik färgsättning som tagits fram för att passa lika bra i löpspåret som för att kunna matchas med resten av vår garderob.

Eftersom 1080 är vår mest allsidiga och eftertraktade tekniska löparsko känns det naturligt att den ska täcka alla spektra vad gäller färg, stil och bärtillfälle – allt från löpning, till gymmet och ta en kaffe med vänner, berättar Meredith Nash, Strategic Business Unit Manager på New Balance.

New balance

New Balance nya Fresh Foam 1080 v12 är säsongens lättaste och bekvämaste löparsko.

Förutom att skapa en sko som ger oss bästa möjliga förutsättningar att pusha oss själva och utvecklas vill New Balance också utmana oss genom att ta bort känslan av att löpning är en individuell sport och ändra vårt synsätt kring vad löpning är.

– Vårt nya globala initiativ Run Your Way vänder på uppfattningen om att du måste se ut på ett visst sätt eller springa en viss hastighet eller sträcka för att betraktas som en löpare. När du är fri från bördan av vad andra tycker att löpning ska vara, tror vi att du verkligen kan njuta av vad löpning kan göra för dig, berättar Erica Tappin, Head of global marketing Running på New Balance.

You Run girl

Det Stockholmsbaserade löpcommunityt You Run Girl vill skapa glädje och inkludering kring löpning .

Tillsammans med den kvinnliga Stockholmsbaserade löpargruppen YRG – You Run Girl vill New Balance ta bort alla stereotyper kring löpning och skapa en mer inkluderande kultur. You Run Girl springer varje lördag med målsättningen att sprida glädje kring löpning samt uppmuntra fler tjejer att börja springa tillsammans. Tanken är att löpningen ska bli mer lustfylld, och att det är viktigare att man har kul än hur man presterar. Jenny Hedblom, som varit med och skapat gruppen berättar att det både boostar motivationen och minskar ursäkterna.

– Det skapas en energi och känsla av gemenskap – vi klarar det tillsammans, vilket gör att man glömmer av att det kan vara jobbigt. Man tvingas också dyka upp på ett annat sätt. Sedan blir det ofta en kombination av träning och terapisamtal. Vi vet inte om det kan ha med endorfiner att göra eller känslan av att kämpa ihop, men vår erfarenhet är att man blir nära varandra väldigt fort när man tränar och svettas tillsammans.

Fresh Foam 1080 v12

Vårens go-to löpasrsko – New Balance Fresh Foam 1080 v12, 2000 kr.

Självklart handlar en bra och lyckad löprunda även om att ha rätt utrustning – och skorna är särskilt viktiga enligt Jenny Hedblom, som berättar att det man har på fötterna under löpturen påverkar mer än man kan tro.

– Man inser inte förrän man har en bra löparsko hur lätt det kan och borde kännas när man springer. Rätt löparskor ger även en extra motivation och en push för att ge sig ut och orka trycka på i löparspåret. Modellen är också väldigt allsidig vilket gör att den passar lika bra när man tränar till ett maraton såväl som när man springer kortare pass. Sen tycker vi att den ju är otroligt snygg. Färgkombinationen är magisk och skon är typ vår bästa accessoar, säger Jenny Hedblom från You Run Girl.

Men det är inte bara skorna som är det viktiga för att skapa de bästa förutsättningarna på gymmet eller i löpspåret. Även plaggen vi bär hjälper oss att prestera bättre och gör träningen roligare.

new balance

Rätt skor matchat med ett par klassiska tighta shorts och en bekväm topp lyfter löpturen i vår.

3 plagg som lyfter löpturen

Fitted Shorts
Klassiska korta och tighta shorts med hög midja och smart ficka för telefon, 730 kr.

Crop Top
Svart croppad topp, 560 kr.

Tights
Svarta tights med hög midja. Fickor på höfterna för telefon, 840 kr.

YRG:s 3 bästa tips för att komma i gång med löpningen

1. Spring långsamt: Det behöver inte gå fort, se det som att du ska ta en promenad men studsa lite. Mys-jogga!

2. Träna med likasinnade: Omge dig med likasinnade vänner och gör det till er grej. Om man har folk man tycker om som också gillar att springa tycker vi att man ska springa med dem. Men då är det viktigt att man är bekväm med att säga till om man är trött och ifall det går för fort. Intervaller är toppen när man springer tillsammans med andra eftersom det är enkelt att anpassa det efter sin nivå.

3. Skynda långsamt: En kilometer i taget. Första gången kanske du bara snörar på löparskorna, andra gången springer du 1 km, nästa runda ökar du till 2, osv.