Magisk lördag på Just Do It Weekend

28 juni, 2015

I helgen var det så dags för träningshelgen Just Do It Weekend som vi skrivit om tidigare här på elle.se. Startskottet till lördagens huvudevent, löploppet Nike Women 10, gick inte förrän kl 21 –  men innan dess hände en hel del massa annat i Kungsträdgården i Stockholm.

Läs även:

Film från läsarminglet på Nike Snkr Studio >

BACK i exklusivt designsamarbete med Nike >

Det skapas en speciell stämning när fler än 4 000 kvinnor samlas tillsammans för att träna tillsammans. När vädret dessutom är snällt, solen skiner och hela Kungsan osar av träningsglädje, då får man använda ord som magisk och fantastisk. När starten gick exakt kl 21.00 gav sig de 4 200 orangeklädda löparna sig ut genom rökmolnet för att ta sig an 10 kilometer längs Norr– och Södarmälarstrand, över Västerbron och genom Rålambshovsparken för att någon timme senare (plus minus några kvartar hit och dit) gå i moln i Kungsträdgården igen.

Vi på ELLE hade världens bästa prenumerationserbjudande, delade ut vattenflaskor och träffade er läsare i vår hörna bredvid Nike-shopen. Sedan fortsatte vi under söndagen med att träffa er läsare i solen vid vår monter.

Vi tror inte helt att vi kommer att lyckas förmedla stämningen genom våra bilder – men vi ger det ett försök!

Foto Bernhardina Hörnstein/Studio Emma Svensson

Klockan 12.00 slog vi äntligen upp dörrarna till vår tjusiga ELLE-container mitt i JDI Village.

Träningsglad läsare med sitt tävlingsbidrag till vår shopping-tävling.

Vi hade ett grymt prenumerationserbjudande som endast gällde på plats under helgen. 5 nummer av ELLE plus två solprodukter från ACO. Dessutom fick man ett nummer med sig i handen, en tjusig vattenflaska och necessär. Det gick åt som smör i skolsken!

Rawfood-bollar med choklad och nötter från Blueberry bjöd på nyttiga och energirika snacks.

ELLEs hälsobloggare Anja Forsnor bjöd förbipasserande på denna gröna shot som fick två tummar upp!

Elin Gummesson, Mari Janson och Anja Forsnor.

Anja Forsnor och Mari Janson pratade träning, mat och guilty pleasures.

Sara Michaelsdotter var den lyckliga vinnaren som fick gå loss i Nike-shopen och välja ut träningskläder för 5 000 kronor!

Vid sin sida hade hon ELLEs Josephine Aune som guidade henne rätt bland säsongens snyggaste träningskläder.

Delar av team ELLE som var väldigt engagerade och nyfikna på vilka plagg hon valde.

20.30 entrade Icona Pop scenen (efter att ha fått poliseskort från Sommarkrysset på Gröna Lund för att hinna i tid) för att värma upp tjejerna inför loppet.

4200 tjejer sjöng med och hela Kungsan kokade – behöver vi säga stämningen var på topp? Efter spelningen intog tjejerna sina platser i startfållan – redo att springa 10 km. Imponerande!

ELLEs bloggande fotograf Emma Svensson taggad inför sitt första 10 kilometers lopp!