Kronprinsessan Victoria är beskyddare av Rosa bandet

På lördag startar Cancerfondens Rosa bandet-kampanj där de, tillsammans med olika samarbetspartners sätter ljus på och samlar in pengar till bröstcancerforskning. För åttonde året i rad har de också kunglig beskyddare i Kronprinsessan Victoria.
30 september, 2016

Foto Kungahuset/Andrea Björsell

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor. Idag överlever mer än 80% av de 8 000 kvinnor som varje år drabbas i Sverige – tack vare att forskningen gått framåt och behandlingsmetoderna blir effektivare och bättre.

Rosa bandet-kampanjen pågår under hela oktober och vill förutom att samla in pengar till forskningen även sprida kunskap om sjukdomen och väcka opinion. Kronprinsessan beskyddarskap innebär att hon kommer att engagera sig i cancerfrågan och dess utveckling i kampen mot bröstcancer. Även Alicia Vikander är beskyddare av årets kampanj.

– Vi är stolta över att dessa två fantastiska kvinnor har valt att stödja den här viktiga kampanjen. Rosa Bandet förenar oss alla i kampen mot cancer och det stora engagemanget har gjort kampanjen till något av en folkrörelse. Tack till alla företag och engagerade människor som hjälper oss att samla in pengar till svensk cancerforskning, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

LÄS OCKSÅ:

Alicia Vikander har formgivit årets rosa band

Så undersöker du dina bröst och minskar risken för bröstcancer

oLindex Pink Collection – till stöd för bröstcancerforskningen