Kenza Zouitens egna ord – så förändrades kroppen efter förlossningen

07 nov, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Kenza om kroppsförändringen
För fem månader sedan blev Kenza Zouiten Subosic mamma för första gången. Nu berättar hon om den första tiden som nybliven mamma i ett öppet och ärligt blogginlägg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den 14 juni 2019 föddes Nikola, son till influencern Kenza Zouiten Subosic och hennes make Aleks. Glädjen visste inga gränser när den lille pojken kom till världen, i synnerhet då paret länge kämpat för att få barn. Kenza, som närmar sig klimakteriet, hade genomgått flera misslyckade IVF-behandlingar innan hon till sist blev gravid, på helt naturlig väg:

”Allt har gått bra och vi är så förälskade i honom. Det är svårt att förstå att han faktiskt är här, och att jag blev mamma till slut. Han var värd all väntan, all kamp, all smärta. Tack för att du valde oss som föräldrar. Vi lovar att alltid älska och skydda dig”, skrev hon då på Instagram.

Nu har det snart gått fem månader sedan förlossningen, en omvälvande tid i alla föräldrars liv. I ett nytt blogginlägg berättar bloggerskan om den första tiden som mamma och hur vardagen numera ser ut, sedan den där sommardagen i juni. En sak är Kenza och Aleks redan överens om – de vill definitivt ha fler barn i framtiden, gärna två!

Annons

”De senaste månaderna har varit de bästa i mitt liv och kärleken till Nikola är det största jag någonsin känt. Jag vill gå igenom detta igen. Och igen och igen. Sen vet vi ju inte om jag ens lyckas bli gravid en gång till men drömma får man ju göra”, skriver hon på bloggen.

En bild på makarna Kenza Zouiten Subosic och Aleks Subosic.
Kenza Zouiten Subosic tillsammans med maken Aleks.

”Det viktigaste är hur kroppen känns”

Visst har Kenzas kropp förändrats efter graviditeten, med såväl bristningar som viktökning, men det är verkligen ingenting som hon fokuserar på i dag. För hon är faktiskt mamma nu:

”Höfter och midja blivit bredare, huden på magen är lös och naveln är stor. Väger fortfarande ett par kilon mer än innan graviditeten men det är inte så konstigt med tanke på att jag äter mer skit (sötsuget är brutalt) och tränar mindre. Röven är plattare än någonsin”, berättar hon ärligt och fortsätter:

Annons

”Tror mina bröst kommer se helt annorlunda ut efter amningen också för när jag precis ammat så hänger dem som små ärtpåsar haha. Kan även dra ut mina nipples flera cm?! De är helt elastiska haha. Många frågar om jag fick bristningar och det fick jag. Inte på magen, men på rumpa/lår. Jag har alltid haft en rätt avslappnad syn på min kropp men jag kan tänka mig att detta ändå hade stressat mig lite innan jag fick barn. Men idag så känns allt sånt så oviktigt. Det viktigaste är hur kroppen KÄNNS och den känns bra.”

Den vanligaste frågan hon fått sedan förlossningen är hur hennes vagina läkt, något hon själv funderade väldigt mycket på som gravid:

Annons

”Innan jag själv födde barn undrade jag hur fasen ens vagina skulle klara av det och sedan dessutom gå tillbaka till någorlunda normalt igen. Jag hade ju väldigt ont där jag hade blivit sydd (jag sprack grad 2 och sydde 8 stygn utvändigt) men efter knappt 2 veckor försvann det”, säger hon, och förklarar vidare att hon i dag känner sig relativt återställd.

Dock upplever hon fortfarande en del smärtor vid sex:

”…efter min 6-veckorskontroll där allt såg bra ut vågade jag mig på att ha samlag igen. Om det gjorde ont? Ja. Men det har blivit bättre sedan dess, även om det fortfarande svider/stramar i början. Annars så känns det bra där nere, det ser typ likadant ut som innan graviditeten så det är bara vid samlag som jag känner att något är annorlunda. Jag hoppas att det kommer bli ännu bättre med tiden för jag kan fortfarande inte njuta ordentligt och det suger såklart.”

”Det går inte att beskriva kärleken jag känner när jag ser dem två ihop”

Däremot har nätterna varit riktigt kämpiga, särskilt i kombination med jobb och egenföretagande. Även om makarna försöker dela upp timmarna, så är det Kenza som just nu drar det tyngsta lasset då hon ammar:

Annons

”Eftersom att jag helammar så har jag fått ta all matning (även på natten) själv och det har varit tufft. Speciellt när jag också måste upp och jobba vissa dagar. Det har också varit det svåraste, att kombinera ‘mammaledighet’ med att driva eget och jobba lite varje dag.”

Och ja – när sömnen tryter blir det lite mer småtjafs där hemma, som för så många andra småbarnsföräldrar. Men det brukar paret lösa snabbt, för kärleken de har till varandra är i dag starkare än någonsin:

”Jag älskar Aleks mer än vad jag gjorde innan för nu är vi en familj, han gav mig min son och det går inte att beskriva kärleken jag känner när jag ser dem två ihop. Jag älskar dem så mycket.”

Läs Kenzas blogginlägg i sin helhet här!

Läs mer:

Hårda kritiken mot Kenza – efter lyxresan till Dubai

Kenza svarar på vaccinkritiken mot sonen: ”Jätteupprörd”

Foto: Karin Törnblom//TT//Kenza Zouiten Subosic//Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons