Fråga löparcoachen: Ge mig ett roligt intervallpass!

20 maj, 2016 
AvLisa Arnell
Om du vill bli snabbare och göra bättre tider på dina löprundor är intervallpass det bästa. Team ELLEs löparcoach tipsar om sitt eget favoritpass.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Team ELLE springer och tränar vidare mot nya, snabba kilometrar. Vi tränar tillsammans med adidas och vår löparcoach Charlotte från RunDay som också svarar på löpnings– och träningsrelaterade frågor här på elle.se. Har du också en fråga? Passa på att ställa vilken fråga du vill till vår löparcoach. Hur ska man äta? Vilka styrkeövningar är bäst för benen? Hur ska man intervallträna? Inga frågor är för stora eller för små. Skicka in dem till [email protected] så skickar vi vidare frågan och lägger upp svaret på elle.se senare.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

FRÅGA: Jag skulle vilja få tips om ett ett roligt/smart intervallpass. Har du något förslag?

Charlottes svar: Ett av mina absoluta favoritintervallpass sedan 15 år tillbaka är det här. Tiderna som anges nedan är perioderna som du ska springa så fort du kan. Emellan varje tidsintervall ska du vila 30 sekunder. Sen är det bara att ösa! Ju snabbare du orkar springa, desto jobbigare och effektivare blir det.

Intervallpasset: 5 min – 2 min – 4 min – 1 min – 3 min – 45 sek – 45 sek – 30 sek – 30 sek – 20 sek – 20 sek – 15 sek.

Sen får du vila!

LÄS OCKSÅ FRÅGA LÖPARCOACHEN: VAD SKA MAN ÄTA INNAN TRÄNING?

adidas traning elle 30 mars5330

Team ELLE tillsammans med löparcoachen Charlotte (i turkos) på ett av vårens intervallpass. 

Annons