Ny snygg sportkollektion från H&M i sommar – se alla plaggen här

I sommar släpper H&M två kollektioner med kläder i samband med OS. Den ena är en replika av atleternas OS-kläder och den andra är en (superfin!) mer sober kollektion med träningskläder.
17 juni, 2016

Swedish Olympic Replica, är som namnet antyder en replika på de kläder som är skapade för den svenska OS-truppen, H&M är (ju) sponsor åt den svenska olympiska truppen och förser alla atleter med kläder. Kollektionen går i huvudsak i blått och gult och släpps i butikerna den 4 augusti.

Den andra, For Every Victory, är en sportkollektion som är framtagen i samarbete med den svenska OS-truppen. Plaggen går i en mer sober färgskala, svart, mörkgrått, pastellrosa och guld är återkommande färger.

For Every Victory-kollektionen har redan fått mycket uppmärksamhet i och med att en av modellerna som frontar kampanjen är Caitlyn Jenner som lade upp en bild från en plåtning tidigare i år. Kollektionen vill hylla den ”inneboende potential som sport och idrott har att förändra människors liv”. Förutom Caitlyn Jenner (som först vann OS-guld i tiokamp som man och som senare stått upp för sin sanna identitet och därför bytt kön) deltar gymnasten Chelsea Werner som aldrig har låtit Downs syndrom stå i vägen för sina framgångar, Mike Coots som fortfarande brädsurfar trots att en haj attackerade och bet av ett av hans ben och boxaren Namibia Flores som fick kämpa mot fördomar för att nå sina drömmars mål.

Kollektionen For Every Victory släpps i butikerna den 21 juli. Se alla plaggen här.

Tights, 399 kr.

Tights, 399 kr.

Tights, 399 kr.

Linne, 399 kr.

Linne, 399 kr.

Sporttopp, 179 kr.

Sporttopp, 179 kr.

Jacka, 499 kr.

Flaska, 99 kr.

Keps, 129 kr.

Väska, 179 kr

Shorts, 199 kr

Arm- eller benvärmare, 79 kr.