"Hitta en träningsform som du verkligen tycker om" - Så tränar bloggarna (del 2)

26 apr, 2015 
AvAnja Forsnor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inspireras av ELLEs bloggare till nya roliga träningsformer i vår. Den här veckan pratar vi närmare med PT:n och kampsportaren Fannie Redman och modestylisten Johanna Andersson – två tjejer som faktiskt har en del gemensamt med sin syn på träning. Båda gillar kampsport, fysiska utmaningar och tipsar om att träna tillsammans med andra för att hitta glädje och motivation i träningen.

fannie redman elle

FANNIE REDMAN

Vad har du för träningsfilosofi?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Do what you love, love what you do. Jag tror på att hitta en träningsform eller sport som du tycker om och lägg upp din träning utifrån det.

Annons

Vad tränar du helst?

– Kampsport i olika former! Utöver det ägnar jag mig åt löpintervaller, tygndlyftning och kampsportsfys. Jag har tränat kampsport sedan jag var liten och all min träning idag bygger på att jag ska orka med kampsporten och klara alla moment utan att skada mig eller slita ut mig.

Vad betyder hälsa för dig?

– Hälsa för mig handlar om att man tar hand om sig själv, både mentalt och fysiskt. Allt från träning till kost och återhämtning.

Ditt bästa träningstips!

– För mig ska träning vara utmanande, jag vill alltid lära mig något nytt eller förbättra mig, t.ex. bli starkare. Det ska även vara socialt och roligt att gå till träningen, det gör att jag går dit även de dagar när motivationen sviker. Ett bra tips är därför att träna i en klubb eller förening där man får både träning samt den sociala biten. Det finns på alla nivåer, från elitträning till motionsträning, och ger mig en tillhörighet och ett sammanhang.

Till Fannies blogg! ›

Johanna-Andersson

Foto: Beata Holmberg

JOHANNA ANDERSSON

Vad har du för träningsfilosofi?

– För mig har träning som koncept gått från ren och skär ångest till att bli min största hobby, för vilket jag är otroligt glad och tacksam. För att inte säga förvånad. Ingen hade trott det om mig, allra minst jag själv. Nu tränar jag för att bli duktig och stark, och inte bara ”smal och snygg”. Rätt motivation, motionsform och motiv är nyckeln.

Annons

Vad tränar du helst? 

– Jag började min ”träningskarriär” för ganska precis ett år sedan. Då var det högintensiv styrketräning som blev inkörsporten till mitt nya liv med muskler. Men sedan ett drygt halvår tillbaka tränar jag kampsport och fysträning på Kampsportslabbet i Stockholm, vilket har visat sig vara mitt kall i livet. Min tränare kallar mig galen.

Vad betyder hälsa för dig?

– Hälsa, eller god hälsa, har blivit en central del i mitt liv. För mig har det handlat om att hitta en hållbar livsstil där kost är lika viktigt som träning, och där allt hänger ihop och är beroende av det andra. Det är ingen hemlighet att Anja är min hälsoförebild och mentor, vilket är något jag verkligen kan rekommendera – att hitta stöd och inspiration bland vänner.

Ditt bästa träningstips!

– Hitta en träningsform som du verkligen tycker om, då är det så mycket större chans att träningen blir av. Skaffa vänner som utövar samma sport, de blir en extra anledning att gå till träningen. Bli bra på din sport. Det är mycket roligare att träna om du känner att du behärskar det du gör, och utför träningen på ett medvetet och målinriktat sätt. Löpcoacher och PT:s är guld. Skit i halvhjärtad vardagsmotion och träna hårt tre, fyra gånger i veckan istället, det är så man får resultat, och det vill man ju ha!

Till Johannas blogg! ›

MER LÄSNING:

Yoga, äventyrssport och styrketräning – så tränar bloggarna i vår (del 1) ›

Mini NTC Tour – anmäl dig till en unik träningskväll med ELLE och Nike! ›

Shack matt – gör plats för svart-vitt och grafiska mönster i träningsgardroben ›

Av Anja Forsnor

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons