Här är höstens 5 hetaste träningstrender

28 sep, 2017 
AvAnja Forsnor
anja forsnor hostens traningstrend hike tennis nattklubbstraning kampsport
Hösten är den perfekta tiden för en nystart och kanske det är du sugen på att testa en ny träningsform? ELLEs hälsoprofil Anja Forsnor funderar över höstens fem absolut hetaste träningstrender som innehåller både HIIT, virtual reality och något för den som vill skippa gymmet. Vad sägs till exempel kampsport i nattklubbsmiljö, cardio tennis eller hiking?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tennis

Kanske beror det på filmen Borg som precis haft premiär, men det var längesedan tennis kändes så hett som nu. Den klassiska tennisen är förstås dominerande men det börjar även dyka upp varianter som t.ex. cardio tennis där man blandar in flås, styrka och teknikövningar för en total träningsupplevelse. Och inte minst – padel! Sporten, som bäst beskrivs som en mix av tennis och squash, har blivit så hajpad att det byggs nya padel-banor runt om i landet. Svettigt, fartfylld och socialt!

Virtual reality

Allt fler gymkedjor och träningsanläggningar erbjuder virtuella träningspass där du t.ex. cyklar framför en stor skärm genom olika digitala världar eller kör body pump med en peppande instruktör på skärmen. Som en uppgradering av 80-talets hemmaträningsvideos av Lanefelt? Givetvis är detta redan hett i andra storstäder världen över och det ska bli spännande att se om hur det utvecklas här på hemmaplan.

Annons

Nattklubbsträning

Nattklubbsträning, alltså att träna i mörker till klubbmusik, är inte bara en cool och häftig upplevelse. Det är även ett otroligt befriande sätt att släppa alla tankar kring krav och prestation och bara fokusera på dig själv och din träning. En trend som definitivt är här för att stanna! I Stockholm kan du bland annat träna i nattklubbsmiljö på nyöppnade Barrys, Urban ride och ELLE-bloggaren Alexandras populära Night Fight.

HIIT-träning

HIIT, alltså högintensiv träning, är fortsatt trendigt och erbjuds i fler olika roliga varianter. Framgången bakom HIIT är att träningen är effektiv och kort vilket gör det enkelt för alla att få in i vardagspusslet. Och enkelt att ta med sig när man reser eller i hemmet, använd kroppen som redskap och låt svetten flöda. Tips! Apparna HIITTimer eller 7 minute workout är perfekt för högintensiva pass.

Hiking

Gör som LA-kändisarna – snöra på skorna och bege dig ut. Den raka motsatsen till nattklubbsträning och en av höstens stora trender är nämligen vandring i naturen, även kallat hiking. Ett bra alternativ till ett svettigt gym som enkelt går att få in i vardagen eller göra till en aktiv weekendresa. En träningsform som handlar lika mycket om att ta en paus från våra digitala liv som tid för återhämtning. Passa på medan det fortfarande är ljust ute!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Slutligen, kom ihåg! Det handlar inte om vad vi tränar utan att vi tränar. Så oavsett vad som är trendigt i höst, träna det du mår allra bäst av.

Läs mer:

Nystarta hösten! 10 höstlöften alla borde göra

Anja Forsnor: ”Jag är så positivt överraskad”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons