ELLE listar de bästa träningsapparna just nu

Spring
03 mars, 2015

Behöver du en extra push med träningen? Med en personlig tränare ständigt vid din sida finns det inte längre tid för några ursäkter. Vi pratar om träningsapparna som gör att du kan träna precis när du vill. Allt du behöver är en välladdad mobil och eventuellt några redskap, sen är det bara att köra. Här är våra bästa träningsappar just nu.

En musikapp för träning med inbyggd GPS. Med mer än 35 000 låtar att välja på kan du springa, promenera eller cykla i takt till dina favoritmusik. Appen synkroniserar dina steg i takt med musiken vilket enligt studier har visat positiva effekter på träningen. Perfekt för intervallträning där man enkelt kan växla musikens tempo under träningspasset.

Mobil: iPhone.

Pris: Gratis.

Nya svenska musik- och träningsappen Runify skräddarsyr musiken till träningspasset. Mata in info i appen så väljer och varvar den musik utifrån hur du rör dig eller hur du vill träna. Grym för intervallträning där du kan ställa in varvtider så att musiken byts mellan arbete och vila. Den har också gps-stöd och går att använda utan musik för att hålla jämna tider.

Mobil: iPhone

Pris: Finns i gratis- och betalversion (15 kr).

 

Har du inte testat Tabata än så är detta ett hett tips. Intervallträning där du jobbar i 20 sekunder och sedan vilar i 10 sekunder. Detta upprepar du totalt 8 gånger och på 4 minuter hinner du bli ordentligt svettig och slut. Kan kombineras i all oändlighet med högintensiva övningar som exempelvis löpning, burpees, squats eller hoppande utfall. Perfekt för dig som gillar effektiva och korta träningspass.

Mobil: iPhone, Android.

Pris: Gratis.

Den här smarta appen kopplar ihop dig med personliga tränare och träningsentusiaster där du befinner dig. Välj mellan alla aktiviteter som finns tillgängliga och boka direkt i appen. Perfekt för dig som söker efter nya utmaningar i din träning och vill få experthjälp inom allt från löpning och dans till klättring och kampsport.

Mobil: iPhone, Android.

Pris: Gratis, du betalar för träningspassen du bokar och Vint tar en procent av beloppet.

Snygg, lättanvänd och bra. Utmana dig själv med olika styrkeprogram och högintensiva intervaller som får pulsen att stiga och svetten att lacka. Många program att välja på med olika intensitet och längd så du kan anpassa träningen efter din nivå. Även enkel att använda som nybörjare då alla övningar är filmade. Garanterar träningsvärk.

Mobil: iPhone, Android.

Pris: Gratis.

12 olika högintensiva övningar med din egen kroppsvikt. Intervallupplägg där du jobbar 30 sekunder på varje övning och vilar 10 sekunder mellan nästa. Appen berättar för dig när det är dags för nästa steg så du behöver aldrig hålla koll på klockan eller titta på appen för att hänga med. Alla övningar är filmade så det är enkelt att hänga med.

Mobil: iPhone, Android.

Pris: Gratis, uppgradera för att justera vilka övningar och vilket tidsintervall du vill köra.

Av Anja Forsnor

Läs mer:

Så klär du dig bäst för vinterlöpning >

ELLE i New York för att testa Adidas nya boost-sko >