Converse All Star-skon – nu med Nike-sula!

Converse All Star-skon – nu med Nike-sula!

04 december, 2015

Den klassiska Chuck Taylor All Star-skon från Converse har sett likadan ut sedan lanseringen för ett sekel sedan – men nu förändras den.  

Skon är döpt efter basketspelaren Chuck Taylor och togs först fram som en basketsko 1917. Mycket har förändrats sedan dess – men Converse-skon har inte gjort det.

Nu modifieras dock skon, för första gången på nästan hundra år. Den nya skon har fått namnet Chuck Taylor All Star II och förändringen ligger i sulan. Nike har ägt Converse sedan 2003 och att förändringen handlar om bekvämlighet känns inte helt otippat. För i ärlighetens namn är ju inte den klassiska Converse-skon den allra mest bekväma dojan vi har på skohyllan. Nya skon förändras inte mycket på ovansidan men kommer att ha Nikes Lunarlon-sula i botten samt en viss vaddering i (den tidigare bångstyriga) plösen. Dessutom ska det nya materialet andas bättre än det gamla.

När skorna släpptes i USA tog de slut direkt. Det återstår att se hur lång tid det tar innan de 2000 exemplaren som släpptes i Sverige här om dagen finns kvar. Skon kommer initiellt i svart, vit, röd och blå och finns i både en hög och en låg modell.