Ashley Graham hatade sina celluliter – tills hennes mamma sa detta

Ashley Graham hatade sina celluliter – tills hennes mamma sa detta

Supermodellen Ashley Graham pratar om hur hennes mamma lärde henne älska sin kropp som den är och att vara stark för att hjälpa andra att komma till samma insikter.
05 maj, 2017

Supermodellen Ashley Graham har blivit ett ansikte utåt för kroppspositivism och hennes röst om att trivas i sin egen kropp är oerhört stark.

Men hon har inte alltid haft samma självförtroende. I en intervju med V Magazine pratar hon om när hon först upptäckte celluliter på kroppen och hur hon reagerade då.

– Jag minns de första tecknen av celluliter, i mellanstadiet. Jag kommer ihåg att jag sa till mamma ”är det inte äckligt? Det är så fult.” Hon drog ner byxorna och sa ”Titta, jag har dem också.” Hon tittade på mig, sedan på dem och bara himlade med ögonen, säger hon till tidningen.

– Hon sa inte att de var vackra eller fula, hon gjorde dem bara till en ickefråga. De definierar inte mitt värde. Om kvinnor som du och jag fortsätter att predika det, då tror jag att yngre tjejer kommer att ta till sig det och tänka ”vem bryr sig!”.

Ashley Graham fotades också naken för magasinet och på Instagram har hon delat några av bilderna.

Ashley Graham/Instagram

”Jag tror att jag nådde botten när jag var runt 18. Jag äcklades av mig själv och jag sa till min mamma att jag skulle komma hem. Men hon sa åt mig att ”nej det ska du inte, för du har sagt till mig att det här är vad du ville göra och jag vet att du är menad att göra det. Det spelar ingen roll vad du tycker om din kropp, för din kropp är menad att förändra någons liv”, skriver hon till bilden.

Och hon har verkligen förändrat liv. Bland sina 4 miljoner följare har många kommenterat bilden med hur mycket hon betyder för dem.

Ashley Graham/Instagram

”Jag tvivlade på min kropp innan jag såg dig men nu tränar jag och accepterar hur jag ser ut”, skriver en person.

”Vacker, tack för att du påminner kvinnor att de får ha kurvor”, skriver en annan.

”Dina bristningar och celluliter är ärligt talat det vackraste jag sett i sociala medier på länge. Fortsätt att krossa barriärer Ashley, jag älskar vad du står för!

För hela intervjun och fler foton, se artikeln på V Magazine.

Foto: Mario Sorrenti/V Magazine