Lena Dunhams 6 anledningar till att träna

22 sep, 2015 
AvOlle Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Skådespelaren, författaren, regissören, producenten och numera även löparen Lena Dunham, talade nyligen med espnW om sitt förhållande till motion – och låt oss konstatera att det är mycket friskare än de relationer Girls-karaktären Hannah Horvath hittills haft med en man.

Lena Dunham har en förmåga att alltid säga vad hon tycker – och nu har hon sagt sitt kring vad hon tycker om träning. Läs nedan för Lena Dunhams 6 sanningar om träning.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Sanning 1: Med rätt inställning kan motion kännas fantastiskt. ”Endorfiner är på riktigt. Det är enkelt: om du går ut och springer med någon i en timme så mår du bättre. Att springa kan aldrig göra att du mår sämre.”

Sanning 2: Att motionera kan vara mer än din regelbundna träningsrutin. ”Förra veckan var jag tvungen att springa till ett möte eftersom att jag var sen. Jag sprang helt enkelt ned för gatan och det kändes bra. Jag insåg då att jag faktiskt kunde röra mig mellan platser för egen maskin. Att det slog mig först vid den här åldern var en ganska stor grej med tanke på att jag redan hunnit leva snart tre decennier”

Annons

Sanning 3: Viktminskning är inte det enda skälet till att folk motionerar. ”När jag var yngre tänkte jag typ att ”Jag älskar min kropp och jag trivs med den jag är, så jag behöver ingen jä-vla motion. Jag förstod inte att träning handlar om så mycket mer än så. ”

Sanning 4: Att röra på kroppen förbättrar din hjärna. ”Jag måste påminna mig själv om att när man tränar kommer ett välbefinnande över att veta att man faktiskt gjorde något med kroppen den dagen. Att träna gör allt i liver enklare och bättre…Jag värdesätter både min hälsa och min lycka. Och jag har insett att motion kan ge mig båda dessa saker.”

Sanning 5: Motion hjälper dig att fokusera på vad din kropp kan göra istället för att tjata om hur din kropp ser ut. ”Våra ytliga och ständigt pågående diskussioner kring våra kroppar minskar i takt med att vi inser vad vi faktiskt kan göra med våra kroppar. Både min relation till att äta och att kritisera min egen kropp har förändrats sedan jag börjat se min kropp mer och mer som ett verktyg för att utföra mitt arbete.”

Annons

Sanning 6: Viktmått är värdelösa. ”Jag gick igenom en fas där jag mådde skit ena dagen för att jag hade gått upp lite grann, medan jag andra dagen var överlycklig när jag gått ner samma vikt. Det var bara löjligt…Det finns ingen som helst anledning till att värdera din kropp med hjälp av vikt och att se på din kropp utifrån det.”

LÖGN: Varje löpare strävar efter att tävla. ”När vänner föreslår att jag borde springa ett triathlon är min reaktion ‘aldrig någonsin i hela mitt liv’. Det kommer bara inte att hända”

Mer om träning från ELLE:

Här är den nya appen som uppmuntrar till att träna tillsammans >

7 enkla tips – så hittar du tillfällena för träning i vardagen >

Artikeln är ursprungligen från Elle.com. Bilder från Lena Dunhams Instagram-konto.

Annons