Altewaisaome inför en ny sorts utmaning

14 augusti, 2015

På lördag kväll är det dags för årets Midnattslopp – det milslånga loppet som springs i centrala Stockholm mitt i natten. Två av deltagarna är designerduon bakom Altewasaome: Natalia Altewai och Randa Saome. 

Att träning i allmänhet, och löpning i synnerhet, har blivit trendigt värre råder det ingen tvekan om. Loppen poppar upp som svampar efter en regnig sommar (som i år!) och loppen som redan finns blir större och mer populära för varje år.

På startlinjen till årets Midnattslopp står båda kreatörerna bakom designduon Altewaisaome: Natalia Altewai och Randa Saome – med ett tydligt mål framför sig, att komma in under 60 minuter.

Under 2015 har Altewaisaome sprungit med adidas Tribes med målet har varit att prestera bästa möjliga tid på Midnattsloppet. Distanspass och intervallpass har varvats under veckorna och avslutats med ett längre lopp under helgen. Till sin hjälp har Natalia och Randa haft coacher från adidas som satt ihop skräddarsydda scheman och följt träningen på nära håll plus ett antal vänner som sprungit med dem. Och snart är det dags för finalen – själva loppet. Vi fick en pratstund med tjejerna.

Vad är er relation till träning?

– Vi har en rätt så avslappnad och hälsosam relation till träning. Vi tränar för att det är kul!

Har ni alltid sprungit? 

– Nej, vi hade aldrig sprungit förut och och tänkte att det inte riktigt var något för oss men så fort vi satte igång insåg vi att vi faktiskt tyckte det var kul. Vi kommer definitivt att fortsätta med det.

När började ni springa ihop med Adidas?

– Vi började smått i februari men kom igång ordentligt i april då vi satte ihop vår adidas Tribe grupp.

Hur ofta har ni tränat och hur?

– Vi tränar ungefär fyra gånger i veckan. Vi har kört en blandning mellan löpning, styrka och intervaller. Vi har fått grymma träningstips från vår adidas löpcoach som vi följer.

Vad är det bästa med att gå ut och springa?

– Det är en befriande känsla. Vår vardag består till stor del av stress och högt tempo, att gå ut och löpa ger oss lite tid att rensa tankarna.

Och vad är det värsta?

– Träningsvärk är aldrig trevligt!

Vilka är favoritskorna?

– Helt klart adidas Ultra boost! De är verkligen superbekväma.

Vad har ni för spellista i öronen?

– Det är en rejäl blandning men favoriten är helt klart Michael Jackson.

Vad siktar ni på för tid på lördag?

– Vårt mål är att komma in under 60 min.

Midnattsloppet går av stapeln i Stockholm sent på kvällen den 15 augusti.