5 effekter alkohol har på din hy

05 okt, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Detta är tecken på att alkoholen har påverkat din hy.
Att dricka vin, eller alkohol överhuvudtaget, sätter sina spår på ditt ansikte. Bland annat uppstår rynkor enklare och den hudton blir mer rödlätt.
Annons

Ditt ansikte avslöjar en hel del om dina mat- och dryckesvanor. Är du intolerant eller överkänslig mot något livsmedel märks det på hyn i ditt ansikte. Men även livsmedel som din kropp inte tål för stora mängder av, som alkohol, ger olika resultat på ditt ansikte.

Här är några tecken på ”Vin-ansikte”

1. Alkohol torkar ut din hud vilket gör att rynkor och fina linjer blir ännu mer framträdande.

2. Sockret i alkoholen gör att huden börjar hänga, särskilt den tunna huden under och över ögonen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

3. Dina porer i ansiktet blir större.

4. Din hudton blir mer rödlätt.

5. Skrattrynkorna blir ännu djupare.

För att motverka detta finns det olika verktyg att ta till. Givetvis är det bästa tipset att minska intaget av alkohol, eller sluta helt, men vill du någon gång då och då ta en drink finns det bättre alternativ som till exempel:

1. Välj en så ren alkohol som möjligt. Uteslut alkohol som innehåller gluten, som till exempel öl men även vissa producenter av gin, vodka och whisky. Välj istället rom, tequila eller vodka baserad på potatis eller quinoa.

Annons

2. Vill du dricka en drink? Mixa alkoholen med sodavatten eller ingredienser som inte innehåller socker.

3. Välj rött vin före vitt. Rött vin innehåller mer magnesium och fler antioxidanter.

4. Välj ekologiska viner. Med ekologiska viner minskar du intaget av bland annat sulfit och en eventuell baksmälla blir lindrigare.

Källa Redonline

Läs mer:

Annons