Adidas släpper ny löparsko för kvinnor – PureBoost X

Adidas släpper ny löparsko för kvinnor – PureBoost X

Adidas senaste sko är framtagen av kvinnor – för kvinnliga löpare. Skon heter PureBoost X och de första bilderna släpptes idag.
28 januari, 2016

De flesta löparskor för kvinnor är herrmodeller som förändrats och modifierats för att passa på en kvinnas fot. PureBoost X är inte en sådan. Modellen är framtagen primärt för att passa den kvinnliga löparen och vänder sig främst till de som gör löparrundor kring 5–7 km, därefter rekommenderas att man använder modellen Ultra Boost.

Som många andra märken har Adidas samarbetat med kvinnliga atleter för att få fram en sko som svarar upp på användarnas krav och behov. Precis som sin systersko PureBoost är X-modellens sula fylld med tusentals Boost-kapslar vilket gör att skon får en skön dämpning. Materialet på ovansidan är töjbar stretchmesh som kramar hålfoten och ger extra stöd.

PureBoost X kommer inledningsvis i tre färgställningar: en blå, en svart-turkos och en blom-mönstrad. Skon kommer även i två versioner från adidas by Stella McCartney där skon blir ännu lite mer trendig utseendemässigt men med samma funktioner.

PureBoost X finns i butikerna och på adidas.se från den 3 februari och kostar 1 200 kr.