Adidas lanserar ny löparsko för kvinnor

Adidas lanserar ny löparsko för kvinnor

Kvinnor löper annorlunda än män och behöver därmed andra skor. Nu lanserar adidas en ny modell för kvinnor – baserad på sin UltraBoost-sko.
06 februari, 2017

Förra året släpptes skon PureBoost X som vände sig till kvinnor som springer 5-7 km. För de som löpte längre sträckor rekommenderades skon UltraBoost – som nu kommer i en modell för kvinnor.

I februari släpps skon UltraBoost X – den senaste versionen av skon UltraBoost, men i en modell riktad mot kvinnor (som generellt har en annan fot och ett annat löpsteg än män).

Kvinnans steg och rörelse under ett löppass har studerats och stått som underlag till den nya skon som riktar sig mot kvinnor som löper långt (upp till maratonsträckor) och ofta. Sulan är adidas patenterade boostsula som funkar på de flesta underlag och som framför allt inte blir hård i kallare klimat (extra bra för oss här i Sverige!). På ovansidan är det primeknittyg som ger olika stöd runt foten.

UltraBoost X lanseras den 22 februari, då bara i aprikos och svart, men den finns även i silver och svart. Pris 1 799 kr.

Foto adidas/Daniel Rönnbäck