9 livsmedel som kan boosta din sexlust

01 mar, 2017 
Ordspråket ”du är vad du äter” stämmer när det kommer till många aspekter av livet och det gäller även lusten i sovrummet. Här är nio livsmedel som kan boosta din sexlust.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Om du och din partner befinner er i en svacka i sovrummet kan det vara värt att se över vad ni stoppar i er vid matbordet. Mat som ökar sexlusten består nämligen inte endast av lyxiga ostron. Det finns flera andra livsmedel som är betydligt enklare och billigare att få i sig som kan ha en humörhöjande effekt i sänghalmen.

LÄS OCKSÅ: DWAYNE JOHNSON VÄRLDENS SEXIGASTE MAN

Här är nio livsmedel du kan äta redan i dag:

1. Lax

Laxen innehåller hälsosamma fetter som är bra för hjärta och blodcirkulation. Den innehåller även omega 3-fetter som kan öka dopamin-nivåerna i kroppen som får dig på bättre humör, något som kan spela en avgörande roll när det kommer till sexlusten.

2. Spenat

Den magnesiumfyllda spenaten kan hjälpa kroppen att känna sig mindre stressad och få dig att känna dig lugnare och nöjdare.

3. Avokado

En svullen känsla är en definitiv dämpare av sexlusten. I avokadon finns det rikligt med kalium, vilket bekämpar den svullnad som bland annat salt i färdigmat kan orsaka.

Annons

4. Mörk choklad

När du äter choklad frigör hjärnan dopamin som får dig på bättre humör, vilket även kan leda till att du är mer sugen på sex. En utmärkt ursäkt för att dela en chokladkaka med din partner!

5. Banan

Bananer är fyllda med kalium, vilket dels minskar svullnad precis som avokadon och även stabiliserar humöret. Ett perfekt mellanmål innan du ska träffa din partner helt enkelt.

LÄS OCKSÅ: 8 SAKER SOM GÖR OSS MINDRE ATTRAKTIVA

6. Grönkål

Humörsvängningar kan ha en dämpande effekt på din sexlust. Den hälsosamma grönkålen är fylld av C-vitamin och stabiliserar ditt humör på ett naturligt sätt.

7. Kokos

Kokos innehåller fettsyror som hjälper till i produktionen av könshormoner, vilka ökar din sexlust. Liknande fettsyror finns även i kallpressad olivolja.

8. Pinjenötter

Zink är bra för både din energinivå och för ditt humör. Pinjenötter innehåller zink, vilket kan öka din lust i sovrummet, så toppa salladen med de hälsosamma fröerna nästa gång.

LÄS OCKSÅ: 5 SAKER SOM HÄNDER NÄR DU SLUTAR HA SEX

9. Tomater

Tomater innehåller rikligt med lykopen som är bra för både hjärta och blodkärl. Enligt dietisten Lyndi Cohen som Daily Mail pratat med kan tomater vara speciellt bra för män med erektil dysfunktion.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Bild: Shutterstock
Källor: Mydomaine, Daily Mail

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons